(SIDE2): Hver fredag etter «Skal vi danse»-sendingen er ferdig samles deltakerne på et hotell i Oslo.

De danserne som ikke er fra Oslo bor også her i forbindelse med innspillingen av programmet.

- Vi er der for å prate, danse litt og slappe av etter sendingen, sier Nadya Khamitskaya (25) som er Tor Andre Flos (35) dansepartner.

Fredag kveld var hun i lobbybaren sammen med de andre og forberedte seg til lørdagens trening.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Danset med Siri
- Jeg ville høre gjennom den nye tangosangen siden jeg og Tor Andre skulle begynne å trene allerede neste morgen. Koreografien måtte jeg nemlig begynne å forberede i hodet allerede natt til lørdag, forklarer hun.

Men en ivrig Siri Kalvig fikk lokket Nadya med ut på dansegulvet og hun forlot laptop, pengebok, nøkler og mobil på bordet. Da hun kom tilbake til bordet så hun at laptopen var borte. Resten av de personlige eiendelene lå igjen på bordet.

Fatalt tyveri

- Jeg fikk helt panikk, forteller Nadya til Side2.

- Det var forferdelig spesielt fordi jeg ikke hadde backup på noen ting av det som lå på maskinen. Det slik man aldri tenker på å gjøre før man har opplevd å miste alt.

Den profesjonelle danseren fra Hviterussland bor til vanlig i Bergen hvor hun studerer på Norges Handelshøyskole, og to dager etter tyveriet hadde hun innleveringsfrist på en oppgave.

- Jeg ble aller mest bekymret fordi jeg hadde nesten skrevet ferdig oppgaven, og jeg skjønte ikke hvordan jeg skulle klare å bli ferdig i tide. Hele lørdagen måtte jeg og Tor Andre trene, sukker hun.

I tillegg til skolearbeid hadde Nadya masse bilder av venner og familien som hun nå har mistet.

- Heldigvis hadde jeg ikke noen intime bilder lagret på maskinen, sier Nadya og prøver å ta tyveriet med godt humør.

Mistenkelige herremenn
- Vi var cirka tjue personer der fra produksjonen, men den eneste som muligens hadde sett noe var Mikkel Gaup. Han mente han hadde sett noen mistenkelige menn i dress som ikke hørte til vårt følge, sier hun.

Nadya har tatt opp saken med hotellet, men fordi laptopen ikke var låst inn på rommet har de ikke noe erstatningsansvar.

Ifølge danseren hadde hotellet overvåkingskameraer, men da filmen fra den aktuelle kvelden ble undersøkt kunne man ikke identifisere noen mistenkelige personer med en laptop.

- Heldigvis fikk jeg skrevet oppgaven på nytt og i tide men det ble ikke mange timene søvn på meg de nettene.

Ulykkesfuglen Nadya må nå kjøpe seg nye Mac for egne penger siden hun ikke får noe igjen på reiseforsikringen.

- Maskinen er kjøpt i hjemme i Hviterussland og jeg har ikke noen kvittering for kjøpet.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!