(SIDE2:) I morgen er det klart for finale i «Skal vi danse» og de siste meldingene tyder på at Tshawe er tilbake på trening etter omgangssyke, Mona gleder seg til freestyle showdansen, og fansen sitter klar til å stemme.

Tshawe Baqwa måtte kaste inn håndkleet på trening på onsdag, men var tilbake på dansegulvet i litt redusert form allerede dagen etter.

- Han kaster ikke opp lenger, men er veldig slapp i kroppen som man ofte blir etter omgangssyken. Synes han er tapper jeg som klarer å trene i den formen han er i! Men med tre danser å lære seg denne uka har han ikke noe særlig valg, skriver dansepartneren hans Maria Sandvik på parets blogg.

Hvis det viser seg at Tshawe er for syk til å danse er det ingen plan b å falle tilbake på.

- Vi regner med at han er frisk nok. Hvis ikke, så får vi bare ta det som det kommer. Vi har ingen som står som reserve, sier Unn-Grethe Berge i TV2.

Overraskelser i vente
Morgendagens utfordringer er en vals, en samba og et uspesifisert shownummer. Berge lover en heidundrende finale med likeverdige konkurrenter.

- Dette blir skikkelig spennenede! Shownummeret er jo et nummer der de har helt frie tøyler, så der kan alt skje. Det blir spektakulære antrekk og et show fullt av overraskelser, sier hun.

- Vi håper å få til en god blanding av dans, show og overraskelser så det er bare å følge med på lørdag, sier Mona Grudt i sin blogg.

Av med silkehanskene
Berge kan avsløre at nå har konkurranseinstinktet slått skikkelig til hos begge konkurrentene.

- De er like gode venner som de alltid har vært, men begge har veldig lyst å vinne. Tidligere har de vært på besøk hos hverandre sine treninger og slikt, men nå er dørene til treningssalene lukket, ler Berge. Nå er det ingen kjære mor.

Med nerver i helspenn, alt å vinne og med hele tre dansenummer per par, er det klart for årets finale i «Skal vi danse».

«Skal vi danse» kan du se på TV 2 lørdag klokken 19.30

Er du fornøyd med oss? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!