(SIDE2): Det begynner virkelig å spisse seg til i danseeventyret i Nydalen. Igjen på scenen står det kun fem deltakere igjen, og man kan tydelig merke at konkurransen for alvor begynner å ta form.

Forrige lørdag var det sjamanen Gro-Helen Tørum som ble nødt til å forlate dansekonkurransen, og med kun fem deltakere igjen skiller denne lørdagen seg ut fra de tidligere dagene.

I dag skal nemlig alle deltakerne ut i en salsa-stafett, hvor de først skal danse sammen, og deretter hver for seg. Til slutt er det bare tre av de gjenstående fem parene som kan smykke seg med poeng fra dommerne.

Førstemann ut på dagens dansegulv var Adelén og Benjamin med en paso doble.

Var sjenert

Adelén har nemlig ikke alltid vært den vi kjenner henne som i dag. Med dagens heite og utfordrende dansetrinn er det vanskelig å se for seg Adelén som en sjenert jente, men tidligere i livet hadde Adelén store problemer med å stå i spotlighten.

- Da jeg hadde en musikal på skolen sto jeg bak scenen og sang over jenta som sto på scenen, sier Adelén.

Det var imidlertid en musikklærer som skulle endre alt for den unge popstjernen. I kveld hedrer Adelén musikklæreren Aud, som så noe i henne allerede da hun gikk i fjerdeklasse.

- Hun så at jeg var veldig sjenert, og at jeg trengte et ekstra push for å komme igang, sier popstjernen, før hun legger til:

- I kveld vil jeg vise Aud at jeg endelig kan være den hun så i meg da jeg var yngre og ikke turte.

Gruppedans

I dagens stafett gikk alle danserne ut i en dansegruppe, med hver sine individuelle danser. Og til slutt var det kun de tre beste danserne som fikk poeng fra dommerne.

- Jeg liker ikke helt at det kun er tre stykker som får poeng. Plutselig ble det veldig konkurranse, sa Katarina Flatand da hun fant ut av poengsystemet.

Til slutt var det Adelén som gikk ut på førsteplass, med seks poeng, mens Samuel Massie gikk ut med fire poeng og andreplassen. Den siste som klarte å karre til seg to poeng var Stian Thorbjørnsen med tredjeplassen.

Dermed har Adelén 46 poeng, og ligger best an i konkurransen før seerstemmene har kommet inn.

PelleK ute av «Skal vi danse»

Denne lørdagen var fem par nødt til å bli til fire, og til slutt måtte en av deltakerne forlate parketten og konkurransen for denne gang.

Da poengene ble telt opp var det PelleK og Katarina Flatland som måtte ut i en danseduell, og etter et skikkelig danseoppgjør var det til slutt PelleK som måtte forlate konkurransen.

- Da var siste trinn tatt. Det har vært sykt kult å være med, og all ære til Anette som har lært meg å danse. Dette har vært moro, sier PelleK.

Se oversikten over de individuelle dansene under:

Adelén og Benjamin: Paso Doble

Dette mener dommerne:

Merete: - Vi nærmer oss finalen, og vi har veldig høye forventninger. Jeg sitter her og leter etter feil, men jeg finner ingen. Du har alt på plass!

Egor: - Wow! Jeg skal ikke si noe om det tekniske for her var det kvalitet til de grader. Og samspillet mellom dere var helt fantastisk!

Samlet poengsum: 40

Samuel Massie og Marianne: Wienervals

Dette mener dommerne:

Trine: - Du lever deg inn i rollen du skal levere, men om jeg absolutt skal pirke på noe, så er det at du dør litt på slutten. Du må holde presisjonen helt ut.

Merete: - Du leverer uke etter uke, og du er like god på alle stilarter. Du imponerer, men om du skal jobbe med noe så må det være å få armene helt ut til spissene i bevegelsene.

Samlet poengsum: 35

PelleK og Anette: Cha Cha Cha

Dette mener dommerne:

Merete: - Samspillet mellom dere er utrolig bra, men det er ikke det beste jeg har sett av deg rent teknisk. Du er litt kantete og hard, så jeg skulle gjerne sett deg mer levende.

Trine: - Det var litt stusselig, jeg hadde ønsket meg litt mer energi i beina. Du ble veldig rett, jeg skulle gjerne sett litt mer bevegelse og volum i dansen deres.

Samlet poengsum: 26

Katarina Flatland og Tom-Arild: Vals

Dette mener dommerne:

Egor: - Herregud, dette var vakkert å se på. Det var så mye avanserte steg som du leverte så utrolig bra.

Trine: - Forrige uke var vi ikke så snille med deg, men fy søren som du jobber for å komme deg opp igjen. Det du leverte nå var så nydelig. Alt klaffet!

Samlet poengsum: 40

Stian Thorbjørnsen og Alexandra: Quickstep

Dette mener dommerne:

John: - Det er kjempegøy å se at sirkushesten virker. Du er lett på tå, og jeg må takke deg personlig for at du gjør konkurransen mye farligere når du leverer som du gjør nå.

Merete: - Hvem hadde trodd at tøffe Stian skulle danse en søt dans med lakseskjorte. I dag var du leken og lett, jeg er imponert.

Samlet poengsum: 35