(SIDE2): I kveld er det duket for sesongens sjuende episode av programmet «Skal vi danse», og på dansegulvet står det igjen sju håpefulle kjendiser som skal konkurrere om seieren.

Forrige lørdag gitt Gitte Witt ut av dansekonkurransen, men bare få dager senere valgte Christopher Mørch Husby å trekke seg av personlige årsaker. Det fører til at sjamanen Gro-Helen Tørum er tilbake på danseparketten i kveldens episode.

- Det gleder jeg meg masse til, og nå skal jeg bare danse for å ha det gøy, sier Tørum.

I dag er det «vendepunkt» som er temaet for kveldens dansere, og Stian Thorbjørnsen var førstemann ut på parketten.

Gunvor Hals ute av «Skal vi danse»

Til tross for god stemning, glitter og glamour på parketten, er det alltid et par som er nødt til å forlate konkurransen, og i kveld var det Gro-Helen Tørum og Gunvor Hals som måtte ut på dansegulvet for å kjempe om en plass videre i konkurransen.

Til slutt var det imidlertid Gunvor som trakk det korteste strået.

- Ja, da var det slutt for denne gang, og det er helt greit. Alt må ta slutt en gang, men jeg har elsket hvert eneste dansetrinn, sier Gunvor.

Tidligere soldat

Stian Thorbjørnsen er best kjent som artisten «Staysman», hvor man skaper tull og god stemning på scenen. For knappe to uker siden åpnet han seg imidlertid for Side2, og fortalte at han hadde en mykere side under overflaten.

- Det er vanskelig å ikke ha noe å gjemme meg bak lenger, sa han til Side2 da.

I dag åpner han opp for de norske tv-seerne om en tung periode i livet. Da Stian tjenestegjorde fem måneder i Afghanistan opplevde han å miste en nær kamerat under krigen. Og siden den gang har Stian hatt en rastløs følelse i kroppen.

- Siden den dagen har jeg levd hver eneste dag som om den var min siste, sier han.

Stian valgte derfor en militæruniform på scenen for å hedre Norges soldater da han skulle opptre med kveldens dans.

Medaljens bakside

Adelén kom inn i rampelyset som et stjerneskudd som 16-åring, og ble raskt pekt ut som Tone Damli Aaberge sin etterkommer. Det var fantastisk for ungjenta, men kom samtidig med en bakside.

- Det å bli en artist er den største drømmen jeg har hatt, men før kunne jeg lett begynne å gråte etter hver opptreden jeg hadde, sier artisten fra scenen.

- Jeg klarte ikke la være å sjekke sosiale medier, og der kom det alltid masse negativt. Jeg tenkte at det eneste jeg gjorde var å dumme meg ut, og at jeg ikke kom til å klare det her, sier hun.

Stian Thorbjørnsen og Alexandra: Showdans

Dette mener dommerne:

Merete: - Du valgte en koreografi som viste det du har fått mest pepper for, nemlig det at du marsjerer med en militær nøyaktighet, men i den dansen her var jo det perfekt!

Trine: Dette handler også om personlig smak, men jeg må likevel påpeke det at du danset mye alene, du hadde ikke Alexandra å støtte deg til. Dette måtte du kunne selv, og det gjorde du.

Samlet poengsum: 29

Gunvor Hals og Kai: Showdans

Dette mener dommerne:

Egor: - Dette hadde jeg aldri forventet, det var veldig bra show. Jeg ville bare ha sett litt mer attitude fra deg.

Merete: - Det var en fantastisk start, men i hiphopen var du langt unna. Likevel tar jeg av meg hatten for at du prøvde.

Samlet poengsum: 16

Katarina Flatland og Tom-Arild: Showdans

Dette mener dommerne:

Linnea: - Jeg fikk gåsehud, dette var helt fantastisk. Du har en vill selvtillit, og du har blitt kjempeflink.

Merete: - Dere danser så fint sammen, men jeg har en utfordring til deg Katarina. Du er flink med armene og beina, men jobb mer med hoftene og kjernen i kroppen.

Samlet poengsum: 37

PelleK og Anette: Showdans

Dette mener dommerne:

Egor: - Jeg synes dette var en utrolig fin historie, og det var en fantastisk oppbygging i koreografien. Jeg fikk gåsehud.

Trine: - Jeg trodde på denne historien, og det å formidle denne historien hadde ikke gått uten at du var en god partner. Dette klarte du kjempefint!

Samlet poengsum: 32

Gro-Helen Tørum og Ivo: Showdans

Dette mener dommerne:

Linnea: - Dette er utrolig sporty, tenk å bare bruke tre dager på å lære deg denne dansen. Det er ingen tvil om at du koser deg, du danser som om ingen skulle ha sett på, og det er veldig befriende.

Merete: - Det er utrolig morsomt å se deg tilbake på dansegulvet, og nå hadde du ikke nerver eller prestasjonsangst. Du har ikke lært deg alle trinnene ennå, men du har bare hatt tre dager på deg. Jeg tar av meg hatten for deg!

Samlet poengsum: 28

Samuel Massie og Marianne: Showdans

Dette mener dommerne:

Trine: - Beina dine gikk som trommestikker, og det var sikkert veldig slitsomt, men jeg synes virkelig du klarte å holde deg godt hele veien gjennom.

Merete: - Her var det både show og dans i skjønn forening. Du blir bedre og bedre for hver uke, og jeg elsker mennesker som er i utvikling. Jeg er ellevill av begeistring, altså!

Samlet poengsum: 39

Adelén og Benjamin: Showdans

Dette mener dommerne:

Merete: - Du fyller hele rommet med dans og bevegelse, du er helt rå. Det som er så fantastisk er at du har et spekter av alt du trenger å være en god danser. Du har hele pakka!

Egor: - Det var helt sykt. Herregud, hoftene dine er helt fantastisk. Du parkerte Shakira, du er virkelig tilbake i Skal vi danse.

Samlet poengsum: 40

Side2 kommer tilbake med mer.