Søskenkjærlighet stilles rett som det er på prøve. Det gjelder også hvis du er president i USA. Vi har plukket ut de beste eksemplene fra historien.

1. Billy Carter

Jimmy Carter ble president i USA i 1976.

Broder'n, Billy Carter, drev en bensinstasjon hjemme i Georgia og lot seg villig vekk intervjue av mediene. Hans fremste egenskap var øldrikking.

– Jeg kan drikke mellom 20 og 25 ølbokser. Men ikke hver dag, meldte Billy, som mente han var den eneste med vettet i behold i familien.

– Resten er gærninger. Mutter'n ble med i Fredskorpset som 68-åring. Den ene søstra mi er healer, den andre kjører digre motorsykler. Og Jimmy vil bli president, sa Billy Carter.

Han brukte sin berømmelse til å skrive en bok – «Billy Carters vett og visdom» – og han lanserte en rekke produkter, blant annet «Billy Beer».

Her hjemme ville vi kalt ham harry. Han røyket hasj i Det Hvite Hus, urinerte i all offentlighet på en flyplass – og bablet i vei til journalistene som alltid fulgte ham.

– Jeg har bedre kontroll på Senatet enn på Billy, sa broren.

Billy ble en så stor politisk belastning at Jimmy ikke hadde noe annet valg enn å spøke med det.

– Jeg ville ha med Billy til å styre landet. Jeg ba ham reorganisere FBI og CIA, men han sa at han ikke ville være med i noe han ikke kunne stave, sa Jimmy Carter.

I 1978 dro Billy Carter til Libya sammen med en gruppe forretningsmenn. De ønsket å gjøre business. Men forholdet mellom USA og Libya var på den tiden mildt sagt kjølig. Velgerne likte det dårlig og Jimmy Carter tapte presidentvalget i 1980.

Billy tok ikke på seg noe av skylden. Som han sa:

– Jeg ødela i hvert fall ikke nok til å tape 44 stater.

2. Roger Clinton

Da Bill Clinton var president, hadde Secret Service et eget kodenavn for hans halvbror Roger: De kalte ham Headache.

Roger satt fengslet i et år for kokaindistribusjon på den tiden Bill var guvernør i Arkansas. Senere prøvde han seg i underholdningsbransjen. Men uheldigvis hadde han større talent som partyløve og bråkmaker enn som skuespiller (i den ikke spesielt berømte filmen «Gresskarhodet 2») og rockestjerne.

I februar 2001 ble han arrestert for fyllekjøring.

Men selv om oppførselen var idiotisk, var timinga god: Bill var ferdig med presidentjobben tre uker før det skjedde.

3. Neil Bush

Nei, jeg vet ikke helt hva som skjedde. Det banket på døra og så kom det noen ukjente kvinner inn på hotellrommet mitt og hadde sex med meg, sa Neil Bush.

– Du tror ikke det kan ha vært prostituerte?

– Jeg vet ikke. Jeg spurte aldri.

Neil Bush, broren til USAs daværende president George W. Bush, slet med å virke overbevisende den gangen han forklarte seg i retten etter at kona forlangte skilsmisse.

Hun var blant annet gått lei av ektemannens sidesprang. På reiser til Thailand og Hong Kong brukte han å ta kontakt med eskortebyråer som sendte kvinner til hotellet hans.

Det var i alle fall åpenbart for alle andre. Selv valgte han å spille dum. Advokaten til kona sukket oppgitt.

– Du må jo innrømme at det er ganske oppsiktsvekkende at en mann bare kan gå bort og åpne døra – og der står det en fremmed kvinne som vil ha sex?

– Veldig uvanlig, innrømmet Bush. Som snart var skilt.

4. Donald Nixon

Mens Richard Nixon drømte om å bli president, drømte broren Donald om å lage saftige Nixonburgere på restaurantene sine.

Men under Richards valgkamp i 1960, ble det kjent at Donald hadde fått et lån på 200 000 dollar av milliardæren Howard Hughes for å redde hamburgerkjeden, som likevel hadde gått konkurs. Lånet ble aldri betalt tilbake og mange amerikanere ante ugler i mosen.

Var pengene kanskje bare en måte for Hughes å sikre seg «goodwill» for utdeling av framtidige industrikontrakter?

Det er antatt at avsløringene medvirket til Nixons nederlag i presidentvalget.

I 1972, da Nixon faktisk var blitt president og kjempet for gjenvalg, beordret han Secret Service til å avlytte brorens telefon – for å slippe nye «overraskelser».

5. Sam Houston Johnson

Også Lyndon B. Johnson, som var president før Nixon, slet med en bror som gjorde mye rart.

Sam Houston Johnson hadde en lei tendens til å drikke seg full - og så snakke med pressen om alt mulig. Gjerne konfidensielle saker.

I blant manglet han dekning for sjekkene sine, også.

Til slutt sørget Lyndon for at broren nærmest fikk husarrest i Det Hvite Hus og han ble overvåket 24 timer i døgnet av Secret Service.

Da Lyndon B. Johnson, som var god for 25 millioner dollar, døde i 1973, etterlot han selvsagt noe av formuen til broren.

Sam arvet 5000 dollar.

6. George Obama

Nei da, Barack slipper ikke helt unna, han heller. George Obama, en yngre halvbror av USAs nåværende president, har nemlig også vært i trøbbel.

Han ble for et par år siden arrestert for røyking av marijuana hjemme i Kenya, der han lever i slummen i Nairobi. George har lite kontakt med Baracks øvrige kenyanske slektninger.

Barack Obamas kenyanske far hadde åtte barn med fire forskjellige kvinner.

Han møtte, og giftet seg, med Baracks mor, Ann Dunham, på Hawaii, men ekteskapet ble kortvarig.