Gå til sidens hovedinnhold

- Skandaletrader bør få Nobelprisen

Jerome Kerviel blir foreslått til Nobelprisen i økonomi.

Traderen som påførte Societe General et milliardtap blir foreslått til å få Nobelprisen i økonomi.

NA24 - din næringslivsavis

Økende fanskare
Etter avsløringene om at han hadde kostet Societe Generale et tap på mangfoldige milliarder, ble Jerome Kerviel kjendis over natten. De fleste tok avstand fra ham, men han har pussig nok også fått en fanskare.

Traderens nyvunne berømmelse har gjort ham til en helt i visse miljøer, om Facebook kan brukes som kilde. Den nylig opprettede Jerome Kerviel FanClub vokser raskt, og teller nå 360 medlemmer.

- Han er et geni
En annen gruppe på nettstedet tar den helt ut og erklærer at Kerviel burde få Nobelprisen i økonomi. 191 medlemmer stiller seg bak forslaget.

Medlemmene kommer med uttalelser om at mannen er et geni, og at han er deres nye helt etter Nick Leeson.

Den nye "Rouge Trader"
Referansen til Leeson er klar. Mannen, som har fått tilnavnet "Rouge Trader", gjorde en serie handler på midten av 1990-tallet, som til sammen påførte Barings Bank, en av Englands mest tradisjonsrike banker, et tap på ni milliarder kroner. Dette var et større tap en banken kunne tåle, og dermed var 233 års bankhistorie avsluttet.

Ved å påføre Societe Generale et tap på 4,9 milliarder euro (om lag 40 milliarder kroner) har Kerviel toppet Leeson, men tapet vil neppe bety slutten på bankgiganten. Storbanken planlegger å reise 5,5 milliarder euro i en kapitalforhøyelse for å redde seg ut av problemene.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted