Gå til sidens hovedinnhold

Skar seg inn på Fisketorget

Teltduken på Fisketorget i Bergen var ingen match for den fulle knivmannen på nattlig «fisketur». Men det var politiet som gjorde fangsten.

Og nå må fangsten i fengsel etter at Bergen tingrett dømte ham for Torg-innbruddet og flere andre forhold.

Snek seg rundt
For godt og vel et år siden rykket politiet ut da de midt på natten fikk melding om at noen romstrerte rundt inne i teltet som omgir salgsbodene på Fisketorget. Og ganske riktig, gjennom flere hull i teltduken kunne de se den 29 år gamle mannen snike rundt mellom bodene.

«Jeg er på tulletur» var den svært fulle mannens forklaring da han ble pågrepet for innbruddet. Men snart viste det seg at det hele lignet mer på en fisketur. For på baksiden av teltet fant politiet bøtter og kasser fylt opp med fisk, til sammen 73 kilo.

Skyldte på barn
Men 29-åringen nektet, og hevdet han verken hadde skåret seg inn eller flyttet ut fiskelasten. Derimot hadde han gått inn i teltet for å rydde opp etter noen barn han hadde sett skjære seg gjennom teltet. Noe tvilende spurte politiet om det kunne være tilfelle at barn hadde gjort innbrudd klokken 02.30 om natten. Da rettet han det til «små ungdommer».

Bergen tingrett var også noe tvilende til 29-åringens forklaring og dømte ham for «fisketuren». I samme rettssak ble han også dømt for tyveri av datautstyr og filmer. Den tidligere straffedømte mannen, møtte ikke selv til rettssaken, men ble dømt til betinget fengsel i 75 dager og en bot på 3000 kroner.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken