Gå til sidens hovedinnhold

Skater uten Side Brok

- Dette er walkman-musikk for lange turer, sier Skatebård fra Side Brok om soloplaten «Midnight Magic».

(SIDE2): Bård, alias Gangster-Bård eller Skatebård, står på egne ben for tiden. For noen uker siden lanserte han sin soloplate nummer seks.

Samleobjekter
Albumet med den forføreriske tittelen «Midnight Magic», byr på monoton og stemningsfull datamusikk, laget hjemme på PC-en.

- Jeg har alltid laget musikk hjemme på PC-en. Det var slik Side Brok startet, sier Bård til side2.

Han har begått fem vinylplater tidligere. Albumene er trykket opp i små opplag på tusen eksemplarer, men har fått samlerstatus hos elektronikafreaks.

- Noen av platene er solgt for klekkelige summer på diverse auksjonsnettsteder. Jeg tror den ene ble solgt for rundt 1500 kroner, sier Bård.

Obskur og spesiell
Han beskriver musikken sin som obskur og spesiell istedenfor sær, og mener «Midnight Magic» egner seg best på iPod.

- Jeg har alltid vært en walkman-type. Musikk passer best på en iPod mens man går en lang tur. Ellers passer denne musikken hjemme i stuen og på klubb, sier han.

På platen er også en hyllest til filmen «Merka for livet», en film som Side Brok-makker Thorstein Hyyl, alias Sjef R, laget i 1989. Låten «Atle» inneholder samplinger fra den sterke filmen, som handler om en ungdom som havner på skråplanet.

- Filmen er fra 1989, og filmmusikken er laget på en Amiga-datamaskin. Jeg var 12 år gammel den gangen, og jobbet bak kamera. «Merka for livet» er veldig 1989 for meg, flirer Bård.

80-talls
Skatebård, eller Bård Aasen Lødemel som han egentlig heter, innrømmer at hans musikalske platform er 80-tallet.

- Jeg er veldig 1980-talls. Jeg kjøpte Kraftwerk som 10-åring, og var svært fascinert av trommene og synthen på den tiden, sier han.

Derfor er det låter som «Data Italia», som er inspirert av fenomener som Commodore-maskinen, Amiga og ikke minst italiensk disco, som er Skatebårds store lidenskap. Kjente navn fra dette hjørnet av musikkhistorien er blant andre Sabrina, som hadde hiten «Boys, Boys, Boys».

Klikk her for å sjekke Skatebårds univers på My Space.