Brødrene Kristian og Roger Adolfsen tjente i fjor merkbart mindre enn året før. De to har aksjemajoriteten i asylmottakselskapet Hero Norge AS hadde i 2014 en inntekt på henholdsvis 37 millioner kroner og 51 millioner kroner.

I 2015 tjente eldstebroren Kristian 23,5 millioner kroner, mens yngstemann Rogers inntekt har sunket til 8,1 millioner.

- Vi er ikke så opptatt av hva vi er god for. Det har aldri vært pengene som har drevet oss, men skapertrangen, har Kristian Adolfsen tidligere sagt til Nettavisen.

Brødrene kjøpte sitt første hotell for 25 år siden, og har siden skapt et milliardkonsern på barnehager, sykehjem og hoteller.

Les også: Jonas tjente nesten dobbelt så mye som Erna

Formuen økte kraftig

Formuene deres har imidlertid økt merkbart fra 2014-likningen. Mens Roger Adolfsen i 2014 sto oppført med en formue på 123 millioner, har formuen økt til 190 millioner i 2015.

Kristian Adolfsen hadde i 2014 en formue på 103 millioner. Denne er i 2015 mer enn doblet og ligger på nesten 216 millioner kroner.

I tillegg hadde styremedlem Ronald Tuft en inntekt på 8,5 millioner kroner og en formue på 77,5 millioner kroner i 2015.

Les også: Voldsomt inntektshopp for asylbaroner

Driver 65 mottak

Hero Norge tilbyr tjenester rettet mot målgruppene asylsøkere, flyktninger og innvandrere. Selskapet etablerte sitt første asylmottak i 1987. De driver også med integrering i arbeid og utdannelse.

Hero drifter til sammen 65 mottak, fordelt i underkategoriene transittmottak, mottak for enslige mindreårige og ordinære mottak.

Blant disse er ankomstentre i Østfold og Finnmark, mottak i Bodø, Førde, Haugesund, Karmøy, Kongsberg, Molde, Namsos, Sandnes, Stavganger, Steinkjer, Trondheim og Tromsø.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Asylstrømmen avtok

I 2016 har asylstrømmen til Norge avtatt kraftig. Tidligere i høst ble det estimert at det bare ville komme omkring 3500 asylsøkere totalt til Norge i løpet av 2016.

Basert på Utlendingsdirektoratet (UDI) sine beregninger for hva det koster å ha en asylsøker på mottak, vil denne utgiften kunne bli 5,6 milliarder lavere neste år.

UDIs regnskapstall for 2015 viser at det kostet 149.800 kroner å ha en voksen beboer på asylmottak i ett år. For enslige mindreårige er totalbeløpet 486.600 kroner per beboer.

Det er staten som finansierer driften av mottak. UDI har ansvar for drift av asylmottak, men driver ikke mottak selv. I stedet inngår de avtaler med kommuner, private og ideelle om driften. Det er altså fra staten de private selskapene får inntektene sine.

Og: Tjener to millioner i måneden på asylmottak

(Artikkelen fortsetter under)

Flere asylbaroner og hva de tjener

Link AS

Admnistrerende direktør Hallstein Saunes: 3.686.262

Driver veiledning og rådgivning innen arbeidstrening og sosiale forhold, herunder drift av asylmottak og investering i andre selskaper, ifølge Brønnøysundregistrene.

Drifter mottakene Gibostad, Haltdalen, Hareid, Hol, Mysebu, Nordre Land, Spydeberg, Starum, Søre Sunnmøre, Søre Sunnmøre EMA, Toten, Tvedestrand, Vestnes, Volda, Volda EMA, Volsdalen og Øvrebø.

Les: Gunnar Stavrum: Søkkrik på asylmottak

Norsk mottaksdrift AS

Administrerende direktør Per Erik Lykstad: 739.747

Driver asylmottak og annen virksomhet forbundet med dette.

Ostra Consult AS

Daglig leder Olav Calidonio Strand: 392.618

Bistår med konsultenttjenester og etablere virksomhet innen områdene flyktninger og andre grupper med spesielle behov.

Les også: Slik avslører du hvem som snoker i skatten din

Og denne: Dette bør du vite dersom du skal snoke i skattelistene