Gå til sidens hovedinnhold

Jubeldag for 400.000 nordmenn

I dag vokser bankkontoen til 413.000 nordmenn med i snitt 20.000 kroner.

Staten tar med den ene hånden og gir med den andre. I dag onsdag 06. august er det klart for årets nest største pengeutdeling fra statens side.

I dag er nemlig skatteoppgjøret klart for 235.000 næringsdrivende og 360.000 lønnstakere og pensjonister. De som leverte selvangivelsen på papir får også skatteoppgjøret fra i dag.

413.000 får penger på konto
I dagens pulje med skatteoppgjør er det totalt 413.000 skattytere som har penger til gode og de får tilbakebetalt i snitt 20.000 kroner, totalt 8,3 milliarder kroner. Det opplyser kommunikasjonsstaben i Skattedirektoratet overfor Nettavisen NA24.

Ifølge reglene skal pengene være på konto innen to uker fra skatteoppgjøret er klart, men i praksis vil de fleste ha pengene på konto i løpet av dagen.

De 154.000 som får restskatt må betale totalt 6,1 milliarder kroner, i snitt 40.000 kroner.

Den største pengeutfdelingen fant som vanlig sted rett etter St. Hans 25. juni da 2,67 millioner nordmenn med penger til gode på skatten i snitt fikk 12.365 kroner inn på konto.

Løpende skatteoppgjør
Frem til 15. oktober er det løpende skatteoppgjør. Ordningen med løpende skatteoppgjør ble utvidet i 2012 slik at færre må vente til oktober med å få sitt skatteoppgjør.

Det er flere grunner til at skattyter kan få et senere oppgjør. Det kan for eksempel være manglende opplysninger i selvangivelsen, og skattyter kan være tatt ut til kontroll. Helt generelt er det slik at jo mer komplisert selvangivelse en har og jo flere vedlegg, jo lengre tid kan det ta å behandle den.

Slik betales restskatt
De som får restskatt får betalingskort i posten, og fristen for å betale beløp under 1000 kroner er tre uker etter at skatteoppgjøret var klart. Fikk du over 1000 kroner i restskatt, deles den i to terminer med betalingsfrist tre og åtte uker etter at skatteoppgjøret var klart.

Hvis du ønsker å klage kan det gjøres på skatteetaten.no. Klagefristen er seks uker etter at skatteoppgjøret er sendt deg.

Nesten bare elektroniske oppgjør
De fleste får i år skatteoppgjøret sitt kun elektronisk siden Skatteetaten som første offentlige virksomhet har tatt i bruk et nytt felles kontakt- og reservasjonsregister for offentlig sektor.

Mer enn 3,3 millioner innbyggere har registrert sin e-postadresse og/eller mobilnummer ved innlogging til offentlige tjenester, og er registrert i det nye kontakt- og reservasjonsregisteret for offentlig sektor. De må selv aktivt be om å få skatteoppgjøret på papir hvis de ønsker det.

De som aldri har brukt noen digitale offentlige tjenester og alltid har mottatt skatteoppgjøret på papir, vil fortsatt få oppgjøret og annen post på papir.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken