Gå til sidens hovedinnhold

Skattesøk pirrer norske nettbrukere

At nordmenn liker å snoke i naboens inntekt er velkjent. Kun få timer etter at årets skattelister ble offentliggjort har sol.no registrert mer en million søkt i listene.

Offentliggjøring av skattelistene er årets nett-høydepunkt. Nettsteder som legger ut skattelistene for søk, opplever en kjempeøkning i antall besøkende og sidevisninger.

Nettstedet til Skatteetaten, skatteetaten.no, har tidligere plutselig dukket opp på ti på topp-listen til Gallup over de best besøkte nettstedene.

Også sol.no merket raskt at folket liker å snoke i naboens inntekter. Bare få timer etter at årets skattelister ble offentliggjort har et av Norges mest besøkte nettsteder registrert mer en million søkt i listene.

- Vi hadde regnet med stor pågang, men dette er over all forventning. Den høye trafikken viser tydelig at dette er informasjon som den jevne nordmann finner interessant og nyttig, sier administrerende direktør i Eniro, Hans Petter Terning i en pressemelding.

Han mener at Finansdepartementets forslag om å begrense muligheten til å offentliggjøre skattelistene er et håpløst gammeldags forsøk på å bremse utviklingen i det moderne informasjonssamfunnet.

Siden skattelistene bla langt ut på SOL klokken 9.30 var interessen fra SOLs brukere enorm.

Klokken 11.58 ble søk nummer 1 million foretatt og Eniro hadde på forhånd leid inn ekstra maskinkraft for å kunne håndtere den store trafikkpågangen på SOL, og tjenesten har kapasitet til å gjennomføre 1,8 millioner søk hver time.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken