Gå til sidens hovedinnhold

Skaugen viser overskudd

Har snudd fra underskudd mot slutten av fjoråret.

Det børsnoterte rederiet IM Skaugen kan igjen vise til lønnsomhet.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

I første kvartal fikk de et resultat før skatt som viser et overskudd på 0,2 millioner dollar. Det er en svekkelse fra 8,2 millioner dollar i første kvartal 2008, men en klar bedring fra et underskudd på 12,1 millioner dollar i fjerde kvartal.

Bedring på driften
Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) havnet på 7,4 millioner dollar mot 15,1 millioner dollar i første kvartal 2008. I fjerde kvartal lå EBITDA på 3,2 millioner dollar.

Driftsresultatet viser et overskudd på 4,2 millioner dollar. Til sammenligning lå driftsresultatet i første kvartal i 2008 på 12 millioner og på minus 0,2 millioner i siste kvartal samme år.

Omsetningen falt til 54,8 millioner dollar i årets første kvartal mot 71,6 millioner og 82,7 millioner dollar i henholdsvis samme periode året før og fjerde kvartal i 2008. Bruttofraktinntekter falt til 36,8 millioner fra 50,5 millioner og 39,2 millioner dollar.

Reduserte kostnader vil bli synlig
Rederiet opplyser at de har sikret finansiering av byggeprogrammet av ni gassfrakteskip. De gjenværende driftsinvesteringene (CAPEX) i forbindelse med byggingen av åtte skip er anslått til 118 millioner dollar. Her er finansieringen sikret gjennom en kombinasjon av salg-og-tilbakeleieavtale, banklån og kontantandelen i balansen.

I begynnelsen av januar varslet selskapet at de har rettet fokuset med å øke kontraktsdekningen fra 70 prosent, og at de også vil forbedre marginene der det har vært mulig. Siden da har IM Skaugen økt kontraktsdekningen til akseptable rater og forventede marginer.

De er fornøyd med å ha oppnådd dette i hardt prøvede økonomiske tider.

Kostnadsprogrammet de har innført i løpet av første kvartal er ventet å gi forbedrede resultater som vil bli synlig i kvartalene som kommer.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken