Gå til sidens hovedinnhold

Skavlan sanket seere

Alle ville se den avtroppende fredagskongen.

På tross av at vårværet slo til, var det Skavlan alle ville se sist fredag.

NA24 - din næringslivsavis

Om det skyldes at Fredrik Skavlan har besluttet å legge opp som programleder for det populære programmet Først og sist, er vanskelig å si, men det er på det rene at flere så på programmet på fredag - selv om det ikke var nevneverdig økning i seingen.

- Det er vanskelig å si. Man kan ikke ha en godt forankret mening om det i så fall. Det er kuriøst at han øker mest, og man kan mene mye om det, men det er vanskelig å slå fast, poengterer Kristian Tolonen i NRK Forskning overfor NA24 Propaganda.

Seingen på NRK1s gullrekke steg både i antall seere og i andeler.

LES OGSÅ: Ny fredagsdronning?

Ivar Dyrhaug og hans Beat for beat samlet 816.000 seere, som ga NRK1 62 prosent andel i det nasjonale fjernsynsuniverset. Det er 42.000 flere seere enn forrige fredag.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Nytt på nytt holder seg stadig over én million seere. Mens satireprogrammet hadde 1.017.000 seere forrige uke, steg det antallet til 1.090.000 denne fredagen. Det ga NRK1 en markedsandel på 71 prosent.

Størst økning i seingen oppnådde den avtroppende fredagskongen. Nesten 100.000 flere fulgte intervjuet med Al Gore, sammenlignet med uken før.

I gjennomsnitt fulgte 1.013.000 seere Først og sist på fredag.

Om økningen kommer på grunn av Skavlans avgang i slutten av måneden tør ikke NRK å spekulere i.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen