Gå til sidens hovedinnhold

Ida Maria på Skavlan: - Kan man være alkoholiker når man er kvinne og 21 år?

Ida Maria var i musikkbransjen for å kunne drikke.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=IXTuCu7aE3AoDlwJP48HRCcDdSyb9tA_sbh0iwwsQI2IthBzilYtPGbV7TlBNydJXWHhAKafxj03KpeM8MsvlGJfMU-ILz8_&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

(SIDE2): - Kan man være alkoholiker når man er 21 år, kan man være alkoholiker når man er kvinne? Det var mye jeg ikke visste, det var ikke mange som var åpne i musikkbransjen på den tiden, sier Ida Maria Børli Sivertsen (31) i fredagens Skavlan.

I en alder av 24 år, var hun ifølge seg selv alkoholiker, og hadde trukket seg ut av musikklivet for å drikke.

Hør mer av hva Ida Maria sier i klippet øverst i artikkelen.

Hun skrev i fjor høst en kronikk der hun fortalte om sin opplevelse av det å være i en bransje der alkohol og rusmidler var lett tilgjengelig - og hvordan det ødela for henne. Hun klarte nemlig ikke la være å drikke og utviklet alkoholisme.

Kronikken førte til voldsom debatt, noe som også blir tatt opp i kveldens «Skavlan» på NRK.

Til programleder Fredrik Skavlan sier hun at hun føler hun ble misforstått i debatten, og at hun skrev fordi det på den tiden hun slet, ikke var mye åpenhet rundt alkoholproblemer og musikkbransjen.

- Det var ingen fra plateselskapene som forsøkte å stoppe deg?, lurer Skavlan på.

- Nei, men du prøver ikke å stoppe meg når jeg drikker. Hvis du kommer mellom meg og drinken, så er det du som går først. Så det er en dårlig strategi. Og det er ikke det jeg prøver å fronte heller. Jeg synes bare det er en god idé, hvis det er sånn at det kanskje er en litt belasta bransje, så kanskje vi kan ha en plass som kan fange opp folk som har testa ut det her, og som har lyst til å leve videre, sier artisten fra Nesna.

Hun har også tidligere snakket om alkoholen, depresjon og angst, og hvordan hun ofte opptrådte full på scenen. Etter en turbulent tid, med suksess og nedtur, i USA, flyttet hun tilbake til hjembygda.

LES også: - Måtte drikke meg full

Hennes foreløpig siste album, «Katla», ble sluppet i 2010. Hun har det siste året vært i studio igjen og spilt inn en plate med negro spirituals, som etter planen slippes i løpet av første halvdel av 2016.

Skavlan ser du fredag på NRK klokken 21.25.

Kommentarer til denne saken