Gå til sidens hovedinnhold

Skepsis til Kollen-restaurant

Oslos fremste landemerke skal rives og bygges på nytt. Men skal den nye Holmenkollen være et utsiktspunkt, eller en restaurant?

bystyret i Oslo har allerede vedtatt at den nye Holmenkollen skal ha en restaurant i tårnet. Dette møter imidlertid sterk motstand i plankomiteen, som mener farene for forsinkelse blir for store. I tillegg frykter de at riksantikvaren ikke vil godkjenne en slik utbygging. Dette melder Østlandssendingen.

Varaordfører i Oslo, Svenn Kristiansen (Frp) har til nå ivret for planene om en restaurant på toppen av Oslos nye hoppbakke. Imidlertid er han villig til å ta hensyn til plankomiteens skepsis, og ser for seg en dialog om andre løsninger. Eventuelt kan man vurdere å ha en restaurant i selve hoppet, og et utsiktspunkt med enklere servering i tårnet.

Riksantikvaren har akseptert rivningen av gamle Holmenkollen ut fra en forutsetning om at en ny versjon er av høy arkitektonisk kvalitet. Samtidig må hoppbakken vises tydelig fra byen, sier Morten Stige hos byantikvaren til Østlandssendingen. Slik kan det ta vare på funksjonen som landemerke.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe