Gå til sidens hovedinnhold

Skeptisk til rubrikk-rival

Finn.no vil sjekke om den nystartede rubrikktjenesten rubrikk.no er lovlig.

Onsdag lanseres nettsiden rubrikk.no, som samler alle annonsene fra Finn.no og de andre rubrikktjenestene

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Selskapet, som har med investorer som Arne Blystad og Tom Adolfsen, skriver at norske forbrukere for første gang får muligheten til å søke og finne alle rubrikkannonser på ett og samme sted. Tjenesten er lagt opp på samme måte som finn, tinde, zett og de andre rubrikktjenestene. Forskjellen er at rubrikk.no ikke har eget innhold, men kun videreformidler annonsene fra de andre rubrikktjenestene.

Skepsis i Finn
Finn.no sier de foreløpig ikke har konkludert med hvorvidt de kommer til å reagere på tjenesten.

- Vi ser på det nå. I utgangspunktet mener vi at det å hente vårt innhold også krever vårt samtykke. Det har de ikke fått, sier Frode Nordseth, som er direktør for Finns forretningsuktvikling.

Han sier de har jurister som ser på dette nå.

- Vi bruker et advokatfirma som er bra på disse problemstillingene og de har foreløpig ikke konkludert. Vi ser blant annet hvordan de gjør dette både forretningsmessig og teknisk, sier Nordseth.

Forlik i Sverige
I Sverige har Schibsted tidligere trukket både annonsguiden.se og allaannonser.se for retten etter at de gjorde Schibsted-eide Blockets annonser tilgjengelige på sine sider.

Der endte sakene med forlik. Forliket innebar at Allaannonser og Annonsguiden forpliktet seg til å ikke spre annonser fra Blockets database videre til andre kommersielle parter uten godkjenning. I tillegg ble partene enige om en modell for indeksering av innhold og lenking.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen