Gå til sidens hovedinnhold

Skifter fokus i kamera

Maipo Film og TV-produksjon har flyttet fokus og satser nå tungt på tv-drama.

Aller mest er produksjonsselskapet Maipo kjent for suksessfilmene om Elling, men den senere tid har de rettet kameralinsen i en annen retning. Det lille lerretet.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag ble det kjent at Maipo har sikret seg rettighetene til suksessromanen «Hundehode» av den danske forfatteren Morten Ramsland. Men det er ikke den eneste serien arbeider med.

Full «Feber»
- Nå arbeider vi holder på med en tv-serie med utgangspunkt i Levi Henriksens noveller og så holder vi på med en mer historisk serie om oljen i Norge basert i 1970-tallet, forteller daglig leder og produsent i Maipo, Synnøve Hørsdal, til NA24 Propaganda.

Tidligere har Maipo produsert «Ran» og laget manus til «Brigaden». Selv om Maipo tre dramaserier i ilden er det lite tv-produksjon som pågår.

- De er i tidlig utviklingsfase så enn så lenge pågår det faktisk ingen innspilling, forklarer Hørsdal.

Serien basert på Levi Henriksens noveller har fått navnet «Feber» og for tiden arbeider både Henriksen, Lars Gudmestad og Petter Rosenlund med manuset til serien.

Fokusskifte
Maipo er kanskje først og fremst forbundet med spillefilmproduksjon som filmene om «Elling», «Jonny Vang» og «Bare Bea». Nå virker det som om produksjonsselskapet bytter fokus og satser på tv.

- Jo, vi har tatt et klart valg om å prioriterer tv, men det skjer ikke på bekostning av film, understreker Hørsdal.

Norsk tv-drama er i vinden for tiden, på tross av at det er kostbart å produsere. Kostnadene er en utfordring for produsentene, men det skremmer ikke Maipo - snarer tvert i mot har de en oppskrift.

- Det er jo et lite marked så vi må klare å lage noe som flere nordmenn ser. Det er jo det dyreste man kan produsere for tv.

- Hvordan?

- Vi har ambisjon om å heve kvaliteten på norske tv-drama

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant