Gå til sidens hovedinnhold

Se skilsmissestatistikken for 2008

Her er utviklingen i antall skilsmisser og ekteskap fra 1966 og fram til i dag.

(SIDE2): Nye tall viser at over 50.000 nordmenn sa ja til hverandre i 2008.

Les saken: Stadig flere gjør dette

Skal man finne ut hvor i landet det er flest som gifter eller skiller seg så må man først se på alderssammensetningen i de ulike fylkene. Noen fylker har mange eldre innbyggere, mens andre har veldig mange unge.

Disse tallene foreligger ikke før til høsten, men det har vist seg fra tidligere år at det både er flere som gifter seg og skiller seg i byene.

- Vi ser fra tall for 2007 at oppgangen i antall giftermål forekom i alle aldre. Det var ikke bare unge som giftet seg hyppigere. Vi har ikke disse tallene for 2008 ennå, men vi ser en klar tendens til at det er flere som gifter seg, mens det er en liten, men ikke markant, økning i antallet skilsmisser, forteller forsker ved SSB Turid Noack til Side2.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Kommunene Vadsø, Alta, Tromsø, Bodø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Oslo har for eksempel en ung befolkning, med gjennomsnittsalder fra 36 til 38 år.

Innbyggerne i kommunene rundt de største byene har lavere gjennomsnittsalder enn i byene. Stavanger har en gjennomsnittsalder på 37 år, mens kommunene langs svenskegrensen har mange eldre og få unge. Det samme er tilfellet med bortimot alle andre innlandskommuner i hele landet, foruten Bykle, Hemsedal, Kautokeino og Karasjok, ifølge SSB-tall fra høsten 2008.

Tabellene under viser utviklingen i inngåtte ekteskap fra 1966 og til og med 2008 og utviklingen i separasjoner og skilsmisser fra 1981 og til og med 2008.

.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken