Gå til sidens hovedinnhold

Skjeggete knallåpning

En skjeggete Otto Jespersen leverte en knallåpning på «Rikets Røst» torsdag.

(SIDE2:) Først trodde jeg det var en Mullah Krekar-vits, men så skjønte jeg at skjegget var alvor. Alt annet var til å spøke med, da Otto Jespersen åpnet sin sesong med «Rikets Røst».

Når det skjer alvorlige, og rett og slett grusomme saker i verden, så kan vi trygt regne med at Otto Jespersen atter en gang viser at ingenting er hellig. I fjor ga jeg Otto tilnavnet : «Den Rettferdige». Det er bare på hengende håret at den tittelen ikke blir byttet ut med : «Den Hensynsløse».

Jeg husker første gangen jeg hørte Otto Jespersen sine vitser. Jeg så ærlig talt ikke humoren, og attpåtil så trodde jeg at han var rasist. Dette begynner å bli en god del år siden, og Otto har blitt en høyt respektert komiker i mine øyne. Det som gjør ham unik er måten han klarer å hente inn en grusom og makaber spøk, med et vittig og søtt poeng.

Zahid Ali har som kjent forlatt Rikets Røst. Det var i aller høyeste grad merkbart. Av en eller annen merkelig grunn så ler man med litt bedre samvittighet av innvandrervitser om de kommer fra munnen hans. Nykommeren Jesper Odelberg, med Cerebral Parese hadde en glimrende start med sin reportasje hvor han tester forskjellige yrker foran skjult kamera, denne gangen som frisør.

Henrik Elvestad intervjuet astronomen Knut Jørgen Røed på berg og dalbaneferd på Tusenfryd. Trendreporter Bodil tok oss med på dataspill omvisning, og Sigrid Bonde Tusvik feiret Ozonlagets-dag på roadracing-stevne. Ja, vi kan trygt konkludere med at denne sesongen av populær-satiren Rikets Røst er i gang.

SJEKK OTTOS TATERBILDE

Selve konseptet Rikets Røst har ikke forandret seg en smule, og det er godt å se. Den første sesongen av programserien syntes jeg var noe ”stressende”. Det var litt for mye Otto, og litt for lite kvalitet. Otto Jespersen er i høy grad en kvalitets-komiker, men dersom man får servert litt for mye Otto etter hverandre så mister det litt av morroa. Han er en porsjons-komiker. Det er godt at han nå har dyktige støttespillere som kan by på ordentlige kontraster og pauser, når det blir litt for mye OJ.

Følelsen rundt programmet er den samme som i fjor. Dette er glimrende underholdning og vi kan se frem til mange nye oppslag i media om folk som raser og forbanner sketsjene.

Jo Chr. Rand er frilans journalist og fotograf, og har jobbet med et bredt spekter innen media, film og internett. Han jobber primært med filmpromotering for Puls Communication. Han har også undervist ved IT-akademiet i webdesign.

LES OGSÅ: Otto tok til fornuft

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin