Gå til sidens hovedinnhold

Skjervold tok 2. plassen

Edgar Skjervold og dansken Mads Andersen spilte mot hverandre i 1 time og 20 minutter før avgjørelsen i helgens poker-turnering i København var et faktum.

SE VIDEO: Pokerduell i natt

Edgar Skjervold imponerte stort i helgens store poker-turnering i København. Den tidligere verdensmesteren i online-poker endte til slutt på en knallsterk 2. plass i EPT-turneringen i København, den fjerde av sesongens seks turneringer i European Poker Tour-serien.

- Sølv er vel et nederlag som det heter, men når stormen har lagt seg, er ikke dette så verst. Det var vanskelig å komme til finalebordet, sier en fornøyd Skjervold til TV 2 Nettavisen etter at 2. plassen er et faktum.

31-åringen innkasserte 1.401.422. danske kroner - drøyt 1,5 millioner norsk kroner - for seieren. Inngangsbilletten kostet 30.000.

- Hva gjør du med pengene?

- Gudene vet, men jeg finner nok på noe. Jeg skal vel ha meg noe mat snart, sier Skjervold med et smil.

Outsider
Skjervold, som var en av seks representanter fra The Norsemen i turneringen, startet finalebordet som en outsider i søndagens spill. Danske Mads Andersen ledet med sin stack på over en million, mens stjørdalsgutten kun hadde 186.000 foran seg på bordet.

Selv om han startet med en del færre sjetonger enn de beste på finalebordet, hadde han ingen spesielt strategi: - Jeg spiller slik det faller seg naturlig, sier han.

- Folk skalv
Norsemen-spilleren legger ikke skjul på at han gikk for seier, og satset høyt flere ganger.

- Bordet var fullt av nervøse spillere. Folk skalv og ville ikke spille, så jeg spilte opp en del, sier han.

Skjervold og dansken Mads Andersen satt alene igjen på bordet, og spilte mot hverandre i en time og 20 minutter. Bare 20 minutter før slutt hadde Skjervold 2 millioner i sjetonger, mens dansken kun hade 800.000. Men da Andersen kom tilbake og tok ledelsen, slapp han den aldri.

- Jeg hadde en god forhåpning om å vinne, men møtte tøff motstand. Han var god, sier Skjervold om Andersen.

- Større enn VM
Tidligere har han vunnet VM i online-poker, men setter 2. plassen i København høyere.

- Det var stort den gangen også, men med alt som skjedde rundt dette arrangementet, med live-dekning og mange nordmenn på plass, er dette helt på toppen, mener han.

- Alt i alt er jeg veldig fornøyd. Samtidig har dette vært en kanonuke for hele teamet. Rett og slett en utrolig uke for norske pokerspillere i København, avslutter han.

Skjervold og resten av teamet skal reise videre rundt i Europa for å spille. Neste turnering går i EPT går i Deauville i Frankrike 8. til 11. februar, mens sesongfinalen avvikles i Monte Carlo 7. til 10. mars.

Siste gjenværende kvinnen i turneringen, Anina Gundersen fra Danmark, gikk ut på 6. plass. Hun kvalifiserte seg gjennom en 13-dollars turnering på PokerStars, og smilte nok ganske bra da hun fikk en sjekk på 400.000 kroner som lønn for innsatsen.

Her kan du se hvordan spillet gikk pott for pott.

Reklame

Bestselger: Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken