(SIDE2): Det er tydelig at vi skandinaverne er i vinden om dagen, og dette gjelder ikke bare i Hollywood, men også innen mote- og skjønnhetsbransjen.

Under sitt show i fjor lanserte Marc Jacobs den nye trendfargen «skandinavisk blond», som av mange motemagasiner er erklært å være den mest trendy hårfargen akkurat nå.

- Den «hvite», blonde hårfargen har ankommet motebildet, og den minner oss om den naturlige hårfargen til kvinner fra Skandinavia. Rolige og laid-back land. I en tid hvor alle ser ut til å stresse, la oss teste ut denne norske stilen, og gjøre noe godt for oss selv, skriver magasinet Jean Louis David.

- Jeg elsker den kalde, blonde fargen så mange av dere nordiske jentene har. I USA er det ikke like vanlig, sier Hollywood-stylist Kevin Hughes til Side2.

- Hvordan får de slik glød?

Flere og flere norske og skandinaviske modeller utmerker seg som toppmodeller og internajsonale motebloggere, og nå får vi også skryt for å ha «perfekt hud». Ifølge amerikanske Elle sitter vi visstnok på skjønnhetshemmeligheter som gir oss en perfekt og glødende hud året rundt, og uansett alder.

Dette tar de opp i forbindelse med den «naturlige skjønnhetstrenden» som regjerer i disse dager, og som kommer til å fortsette utover neste år. Nå vil de se like friske og glødende ut som oss.

De trekker frem en rekke modeller fra Norge, Danmark og Sverige, blant annet Hanneli Mustaparta, Caroline Winberg og Helena Christensen.

- Skandinaviske kvinner, modeller eller ei, har denne misunnelsesverdige gløden uansett alder - se bare på Helena Christensen. Hva er det med disse nordiske landene som gir slik en klar, stram hud?, spør Elle, som har snakket med Dr. Miguel Stanley, for å finne ut mer om «våre skjønnhetshemmeligheter».

- De lever i et av de tøffeste klimaforholdene i hele verden, og som et resultat av dette klimaet har naturen utviklet en ekstreme beskyttelsesmekanisme. Urbefolkningen i nord har gjennom generasjoner utforsket disse mekanismene for sitt daglige bruk. Forskkere har vært opptatt av fenomenet, og det har vist seg at noen av disse ekstraktene som finnes der, har svært unike egenskaper når de påføres huden.

Stanley mener Skandinavia er det aller mest spennende stedet, i disse dager, når det kommer til hudpleie og skjønnhet, og trekker frem skandinaviske merker som Lumene, Estelle & Thild, Face Stockholm og Čuvget.

Čuvget er et norsk merke, som bruker rogn fra laks og andre arktiske ekstrakter i sine produkter. Lumenes produkter inneholder ofte ekstrakter fra bær som er rike på antioksidanter og svenske Estelle & Thild er økologisk og organisk.

- De vet hvordan man lever et lykkelig liv

Men det er ikke bare produktene våre som gjør huden vår vakker, mener de. De mener vi alle er svært bevisste på at fin hud handler om mer enn hva man smører på huden sin.

- Min erfaring er at skandinaviske kvinner har funnet en balanse mellom alle de viktigste faktorne som utgjør god helse; hva man spiser, hvordan man trener, hvordan man pleler huden sin, og ikke minst - hvordan man lever et lykkelig liv. Å ha en balanse i livet sitt, er nøkkelen, sier Stanley til magasinet.

Han trekker frem at de som bor i Skandinavia ofte rangeres høyt på listene over verdens lykkeligste mennesker.

- Skandinaviske kviner vet at det å leve sunt er viktig for å være lykkelig, og dette er noe alle kvinner burde ta lærdom av, sier han.

Solfaktor og antioksidanter

I tillegg til å leve sunt, påpeker han også at vi har stort fokus på å smøre oss med solkrem, siden de fleste av oss har lys og ømfintlig hud.

- De er også bevisste på at man kan bekjepe frie radikaler i huden ved hjelp av mettede fettsyrer og antioksidanter.

Frie radikaler i huden oppstår blant annet når huden blir utsatt for UV-lys. Dette fører til en celledeling som skaper frie oksygen radikaler i huden. Dette frie radikalet går så løs på blant annet kollagenet i huden.

Av skjønnhetsbehandlinger kan han fortelle at det som er mest populært i Norge, Danmark og Sverige er alt fra laserbehandlinger til milde hudbehandlinger.

- Man jeg har sett at mange skandinaviske kvinner blir mer og mer bevisste på bivirkningene av kraftige behandlinger. Derfor ser vi at mange velger mildere produkter eller behandlinger, som stimulerer huden og som gir gode resultater, sier han.

Disse kule skandinaviske jentene, som har suksess i utlandet, bør du følge på Instagram:

Frida Aasen, norsk modell

HTML EMBED

Merethe Hopland, norsk modell

HTML EMBED

Kristina Frøseth, modell

HTML EMBED

Hanneli Mustaparta, norsk toppblogger, som arbeider tett med Vogue - og sitter på første rad under alle de største motevisningene.

HTML EMBED

Caroline Winberg, TV-profil og tidligere Victoria's Secret-modell

HTML EMBED

Mini Anden, svesk modell og skuespiller

HTML EMBED

Iselin Steiro, norsk toppmodell

HTML EMBED

Elin Kling, moteblogger og gründer

HTML EMBED

Caroline Brasch, dansk modell

HTML EMBED


Frida Gustavson, svensk modell

HTML EMBED