Gå til sidens hovedinnhold

- Heller naturlig enn dragqueen

Her er de nye trendene for brudesminke og brudehår.

(SIDE2): Vi har snakket med makeupartist og frisør Tove Sømme som kunne fortelle oss hva som er i vinden akkurat nå.

Hun var blant personene som hadde stand under «Din bryllupsmesse» på Grand Hotell i Oslo sist helg.

Romantisk og naturlig
- Nå er det jo ikke så lenge til sommeren, og da er det mange som velger sminke i ferskentoner eller lyserosa. Da er det gjerne både lepper, rouge, og øyenskygge i samme tone. Dette har vi sett mye av den siste tiden! Men de som er litt mer rocka velger kanskje røde lepper og eyeliner med vinger. Likevel tror jeg at de fleste ønsker å se naturlig ut på den store dagen. De vil jo heller være naturlig enn å se ut som en dragquuen, sier Tove til Side2.

Det må være ganske nervepirrende for en brud å tenke på at akkurat slik man ser ut denne dagen, vil bli husket for alltid.

Bare tenk på at bildet skal henge både på brudeparets egen vegg, og på familie og venners vegg, i lang tid.

- Når vi har konsultasjoner med bruder er det viktig for oss å finne ut hvilken stil bruden har. Noen er romantiske og søte, mens noen er trendy, og andre er rocka. Når noen kommer til oss og er usikre på hvilken stil de har, så ser vi på hva de har på seg, og spør dem litt ut om hva de bruker til daglig, sier hun.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Det er langt ifra alle som ønsker den skikkelig sukkersøte prinsessestilen, selv om vi ser at det fortsatt er noen som ønsker det.

Når man skal på en prøvetime er det viktig å ha kjøpt brudekjolen først, da er det enklere for makeupartist og frisør og finne en stil som passer til kjolen. Ellers kan det være lurt og også fortelle hvilket tema du skal ha i bryllupet ditt, slik at det ikke blir en stil-kræsj mellom brud og tema.

Ikke for perfekt
Når det kommer til hår frisyrer som er løse og ledige populære.

- Det skal ikke se for perfekt ut, spesielt mot sommeren. Da kan håret gjerne være oppsatt med krøller som henger løst ned, eller den klassiske litt opp og litt ned. Men også her går de mye på type. Det er jo også mange som har kort hår fot tiden, og da må man få det til å fungere. Mange ønsker å se romantisk ut på bryllupsdagen sin, derfor blir det mye krøller, og også en del fletter i forskjellige variasjoner, forteller Sømme.

De som har en mer rocka stil, kan for eksempel gå for en asymmetrisk frisyre.

- Som vi så på catwalken så kan man for eksempel velge å ha håret stramt på en side, også la det henge litt løsere ned på den andre siden.

Se trendvisningen her:
(Sminke og hår har L`oreal stått for. Kjoler er fra Sadoni Couture, Anna Johnson og Brudens Skattekammer.)

4939

Kommentarer til denne saken