Gå til sidens hovedinnhold

Hva har de gjort med Demi?

Ugjenkjennelig på nye bilder.

(SIDE2): Demi Moore har nylig vært igjennom et brudd, gått ned kraftig i vekt, og hatt en kollaps med et påfølgende opphold på en rehabiliteringsklinikk.

Naturligvis har dette slitt på stjernen. Men de nye bildene av Moore, tatt i forbindelse med en kampanje for kosmetikkmerket Helena Rubinstein, viser en kvinne som verken har tegn til rynker, bekymringer eller stress. Akkurat det er ikke så overraskende med tanke på hvor retusjerte skjønnhetskampanjer ofte er. Men er ikke dette bildet litt vel langt fra sannheten?

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Robot

Ikke bare er rynkene fjernet, men takket være heftig retusjering er hennes natulige ansiktsform borte. Blant annet har hennes sterke, firkantede kjeve og neseform blitt tuklet med.

I hennes sted ser vi en bleket, glatt og finlinjet versjon av Demi - som ser mer ut som en dataskapt kvinnelig robot, enn Demi selv, ifølge Daily Mail.

- Dette må ha blitt gjort en en ekspert, og retusjeringen må ha tatt minst en dag. Uten å ha sett de originale fotografiene, så kan jeg bare spekulere. Men det ser ut som om hudtonen hennes er svært «airbrushet». Dette fjerner både porer, føflekker, kviser og små ansiktshår. På dette bildet har de ikke latt noe være igjen, sier fotoredaktør i Life & Style Craig Gunn til avisen.

Falsk skjønnhet
- Hun har pene kinnbein i virkeligheten, men her ser det om som om de har blitt heftig definert under etterarbeidet. Skyggen under dem er tydelig frehevet. Hennes naturlige hasselfargede øyne er blitt lysgrønne. Ansiktet hennes er gjort smalere, og fotografen var lur da han ba henne dekke over kjeveområdet sitt med hendene. Dette gir ansiktet hennes en mandelform.

Eksperten mener at når man fjerner menneskers naturlige hudtone, og glatter ut ansiktstrekkene deres, så blir de seende ut som mannekenger.

- Retusjering får kjendisene til å se yngre ut, men de mister essensen sin. Dette er vanlig i skjønnhetsindustrien. Det handler om å skape en symmetri - men det er falsk skjønnhet, sier Gunn.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken