Gå til sidens hovedinnhold

5 gode tips til jenter med tynt hår

Slik får du mer volum.

(SIDE2): De fleste av oss har ikke langt, voluminøst og glansfullt hår som jentene i sjamporeklamene. Spesielt ikke her i Norge, hvor mange sliter med såkalt tynt, nordisk hår.

Og selv om det skal litt til før er tynt hår ser like voluminøst ut i som nevnte sjamporeklamer, så handler det om å gjøre det beste ut av det man har, og å lære seg triksene for hvordan man kan øke og beholde volumet.

Beautyhigh har samlet sammen fem gode tips.

Velg riktig frisyre

Når det er tid for en hårklipp, pass på at du ikke bestemmer deg for en frisyre som krever hår som en «Victoria's Secret»-modell - kjenn dine begrensninger. Snakk med frisøren din, og be om hjelp til å finne frisyren som vil kle din hårtype best. Generelt sett vil en lett oppklippet frisyre gjøre det lettere å tilføre volum i håret, samtidig som du unngår at håret blir tungt og flatt.

Pass på stylingen

Å tupere håret gir volum, men pass på at du ikke tuperer for nært hårfestet. Man vil jo ikke at det «hemmelige trikset» skal synes, og i tillegg kan dette se rotete ut. Vær også forsiktig med stylingprodukter - styr unna de som gir deg tungt hår.

Men bruk stylingprodukter

En lett mousse, eller andre produkter som er spesialtilpasset for å gi tynt hår volum, kan gjøre underverker. Bare pass på at du ikke bruker for mye. Start ved nakken og arbeid deg oppover. Det fungerer sjeldent å klake store mengder produkter på toppen av hodet.

Pass på slitasje

Tynt hår har lett for å bli slitt. Så forsøk å holde deg unna varme stylingredskaper - så langt det lar seg gjøre. Det kan også være greit å lære seg en god fønteknikk, slik at du kan føne det rett eller krøllete. Da slipper du å bruke rettetang eller krølltang etter føneren. Bruk også alltid en varmebeskyttende spray.

Og når du føner håret - føn det mens du holder hodet opp ned.

I tillegg bør du være litt smart når det kommer til farge: har du tynt hår kan det å bleke hele håret være en dårlig idé, ettersom dette sliter mye på håret. Du kan med fordel heller velge å legge inn noen striper, noe som vil gi mer dimensjon og spill i håret ditt - noe som igjen kan få det til å se tykkere ut.

Ikke vask håret for ofte

Hårvask sliter, så bruk heller en god tørrsjampo, så kan du gå lenger mellom vaskene. En god tørrsjampo vil også gi røttene dine et godt løft.

Når du først vasker håret ditt bør du passe på at du ikke bruker produkter som er for tunge, du kan med fordel se etter produkter som er spesialtilpasset tynt hår.

Kommentarer til denne saken