Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal håret ha Instagram-filter

Og slik tar du best vare på fargen.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=quyyeoy-B5UvjXEoFFHqXXdwYPjMUwEGN0jgT7SAsa7QuI1RUo5B2l-7TY8mj5aAvIAU1c4zjVxf5bdYVZtfnZNCw8mmac__KY0VxXKsXS7NXNE978e-6OyinGszDYBcwQkaQi77DJY&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

(SIDE2): Hårfrisyrer i farger som rosa, lilla og blått har gjort sitt store inntog i år.

Mens kjendisene lenge har valgt å ha forskjellige farger i håret, så er det nå blitt mer stuerent for den vanlige mannen i gata.

De kraftige fargene har vært populære, men nå er det helst de duse pastellene, som gir effektfult skjær og spill i håret, som gjelder.

For eksempel er lysfiolett, lysfersken, lysgrå og lysrosa noen av trendfargene.

Under Wella Professionals høstlansering kunne merket forteller at kreative hårfarger er «hottere» enn noensinne, og de lanserer nå Instamatic.

Se alle trendtonene og frisyrene i videoen i toppen av saken!

Instagram-filter for håret

Instamatic er inspirert av Instagram, hvor man legger et filter over bildene, og dette skal fungere som et demi-permanent filter for håret.

Tekniker i Wella, Lene Largaard Bjørnland, tror pastellfargene har blitt så populære fordi det er noe helt nytt.

- Det er nytt og frisk og jeg tror det er noe som har vært savnet, ettersom det har vært så mye fokus på de mer naturlige tonene, sier hun.

Bjørnland forklarer at fargen sitter i rundt 8-10 hårvask, alt ettersom hvilken kvalitet du har på håret ditt.

Dette er en behandling som skal være relativt skånsom mot håret, men den inneholder likevel ammoniakk, og hun fraråder derfor de som har skikkelig «tyggegummi-hår» å ta en slik fargebehandling.

- Da er det bedre å for eksempel kjøpe en sjampo med lignende pigmenter, som er mer skånsom for håret.

Selv om dette er en trend som kanskje er myntet på den yngre garde, så forteller hun at også en rekke godt voksne kvinner har testet ut pasteller i håret.

- Det er jo ikke så skummelt, fordi det er en fargebehandling som vaskes ut.

Kan være fargekorrigerende

I tillegg til at fargene gir et dust skjær kan de også brukes til fargekorrigering. For eksempel om du har typisk gyllent blondt hår, som modellen for trenden hadde dagen før hun fikk lagt inn grå og blå fargeeffekter i håret.

- Blått, lilla og grått vil gi en klarere farge, sier hun.

For å vedlikeholde fargen på best mulig måte anbefaler hun at du unngår å vaske håret for ofte, og i alle fall ikke hver dag. I tillegg anbefaler hun at du bruker produkter som har fokus på å bevare hårfargen.

I tillegg til pastellfarget hår er det matte, kalde bruntoner, burgunderrøde toner og askegrått som gjelder i høst hos Wella.

Video og redigering: Guro Holmene


Kommentarer til denne saken