Gå til sidens hovedinnhold

Fra bustete til vårfin på fem minutter

Se enkel hårguide.

(SIDE2): Våren er her, og mange føler kanskje for en aldri så liten fornyelse etter en lang og kald vinter.

Det er ikke mye som skal til, for å gå fra bustete og kjedelig, til fresh og vårlig, ifølge lærlingene ved Adam og Evas frisørskole, som vi møtte i forbindelse med lanseringen av Glitters nye hårguide.

Dårlig tid?

Har du dårlig tid kan det være lurt å ha noen smarte produkter tilgjengelig, som gjør det raskt og enkelt å se stilig ut på håret.

- Har du dårlig tid, anbefaler jeg deg enten å flette et bånd rundt hodet, å sette opp håret med en donut - altså en toppknute, eller å gå for en retro tvist, sier Martine, frisørlærling ved Adam og Eva.

Hun forteller at i vår er det en rekke trender, men at beachlook er svært populært. Håret skal gjerne se rufsete ut, og mer som om du akkurat har stått opp, og ikke har gjort noe med håret.

Enda enklere er det å pynte opp sveisen med blomsterklemmer, blomsterkroner eller hårbånd.

Ikke bare for ungpiker

Blomsterkroner er nå blitt helt stuerent, og gir en fin og sommerlig effekt umiddelbart.

- Blomster er ikke bare for ungpiker, men kan brukes av alle. Bare tenk litt over hvilken hårtype du har, og forsøk å finn en farge som står godt til din egen. Du kan også gå for de helt små deltajene, men som gir en fin effekt, sier hun.

Har du halvlangt hår, som Side2s egne utsendte, eller den evigvarende sparesveisen, så er klips med syntetisk eller ekte hår en god vei å gå, spesielt om du er glad i hestehalefrisyrer.

- Klips kan brukes av alle, og det finnes så mange varianter. For et optimalt resultat bør du tupere litt der hvor du skal sette på spennene, slik at de får et godt feste. Dette går raskt, og gir en helt ny look, sier Martine.

Vi fikk demonstrert to frisyrer. Se hvordan du kan gjøre det også:

Fashion Tvist

Oppdater sidehestehalen med et verktøy, hårlassoen, som tvinner håret på en enkel måte, for å skape en stilig look. Med spenner blomster og tilbehør kan du enkelt gå fra en stilig hverdagslook til kveldspyntet eleganse.

1. Har du kort hår, kan du først sette inn en remse med klips - eller flere om du ønsker. Her ble det bare brukt en.

2. Sett håret i en løs hestehale, med en strikk som matcher din egen hårfarge. Denne kan du feste lavt, og litt til den ene siden.

3. Plassér spissen på hårlassoen bak hårstrikken, og før håret gjennom lassoløkken. Bøy så ned hårlassoens spiss mellom strikken og hodet.

4. Dra i spissen slik at håret følger med og vrenges.

Se hvordan du bruker en hårlasso:
(Artikkelen fortsetter under videoen.)

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=NKb6RtfdqgX38B0md-Nqb0ZGicxLyYvhjyODoa8CU83FwRVs1lku3afJ208pKneNSIWm4ktT5jrTLRk_PrbM6OtSbnQjPGz4LTReOXugfemsSCIZXmarQh-Ops-irTiI3wpd0RyBS2E&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


5. Plasser en ny hårstrikk litt lenger nede på hestehalen, og gjenta prosessen til du er fornøyd. Her ble håret delt opp i tre seksjoner, med fire strikk.

6. Pynt gjerne med blomsterspenner, eller andre detaljer.

Dette synes jeg: Dette var en enkel frisyre, som ser mye mer intrikat ut enn det den egentlig er. Jeg merker at dette er noe jeg ikke hadde hatt noen problemer med å få til hjemme, selv om jeg nok aldri hadde kommet på å skape denne frisyren selv.

Blomsterkrans og beachlook

Blomsterkransen er et av årets «must have». Tenk elegant eller city chic - en blomsterkrans er et statement for hele looken din, gjerne kombinert med myke krøller som gir volum.

1. Finn frem en krøllstav, av meduim størrelse. Del ut ganske tykke seksjoner av håret, og krøll i vei. Dette skal se løst og ledig ut, så du trenger ikke være så nøye.

3. Finn frem et hårpudder, og bruk litt av dette i skillen, og også litt ut i lengdene, og rufs til krøllene litt med fingrene.

4. Finn frem en hårkrans, og sett den på. Vips er du klar for sommerfest.

Dette synes jeg: Utrolig enkelt og morsomt å bli fin bare med en liten blomsterkrans og noen rufsete krøller, laget med krølltang. Det hele tok rundt fem minutter og dersom jeg blir invitert på Midtsommerfest i Sverige noen gang, skal jeg bruke denne kransen igjen! Hadde jeg gjort meg klar for fest selv ville jeg nok brukt ruller i håret istedenfor krølltang, i hvert fall nederst i tuppene, for et mykere uttrykk.

Se video fra lanseringen her:

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken