Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det viktig å reparere sommerens skader

Slik får du huden frisk og fin igjen.

(SIDE2): Sommermånedene kan være tøffe for huden vår. Piglemtflekker, store porer og fet hud kan være noe av det du sitter igjen med.

Når man har vært mye ute i solen øker utskillelsen av døde hudceller, som legger seg som et tykkere lag på hudoverflaten - om du ikke passer på på å peele huden din.

Dette laget kan både gjøre porene større, du kan få grovere hud, og små linjer kommer mer til syne.

Den forhøyede luftfiktigheten kan også øke utskillelsen av sebum, eller talg, noe som igjen gjør at man kan få en fet T-sone. Dette kan føre til at sminken sitter dårligere, og at huden blir blank.

Men alt dette kan du gjøre noe med.

Pigmentflekker
- Pigmentflekker behandles som ofte med reseptbelagt hudpleie. Her brukes gjerne A-vitamin sure og hydrokenon, som regulerer utskillelsen av pigmenter. Man bør i tillegg til dette bruke høy solfaktor, gjerne 30-50, sier kosmetisk sykepleier Silje Austnes ved Beth`s Medi Spa til Side2.

Store porer
- Store porer kan reguleres ved peeling, og talgregulerende produkter som salisylsyre. Se etter gode produkter som kan balansere hude, sier hun.

Fet hud
- Fet hud kan også reguleres ved hjelp av blant annet salisylsyre. Eventuelt om den fete huden har ført til mye akne, så er det best å bruke Benzylperoksid. Om du sliter med akne kan dere være greit å vite at et godt hudprogram alltid bør skreddersys av en huspesialist, sier Austnes.

Om du nå tenker på å teste ut en ny hudpleie serie bør du tenke over at du nok ikke vil se resultater med en gang. Mange hopper fra produkt til produkt. Resultatene uteblir og de velger da å prøve noe annet. Hyppig utskiftning kan imidlertid føre til rød og irritert hud. Resultatet er enda dårligere hud - og enda mer å fikse for neste produkt. Husk at jo mer som må repareres, jo lenger tid tar det. Generelt anbefales det å gi et nytt produkt seks uker før du kan se forandringer.

Nå som sommeren er over, er det også på tide å bytte fuktighetkrem.

- Nå er det lurt å bruke en kraftigere fuktighetskrem for å kompansere for den gradvise tørrere og kaldere høsten, sier skjønnhetsbloggeren Austnes.

Ikke sikkert at behandlingen fungerer med en gang
Om du nå tenker på å teste ut en ny hudpleie serie bør du tenke over at du nok ikke vil se resultater med en gang. Mange hopper fra produkt til produkt. Resultatene uteblir og de velger da å prøve noe annet. Hyppig utskiftning kan imidlertid føre til rød og irritert hud.

Resultatet er enda dårligere hud - og enda mer å fikse for neste produkt. Husk at jo mer som må repareres, jo lenger tid tar det.

Generelt anbefales det å gi et nytt produkt seks uker før du kan se forandringer.

Sliter du med huden din, har vi tidligere innhentet råd for en rask forbedring.

Fem steg til et friskere ansikt på fem minutter:
- Vask ansiktet med en rens, skyll det bort med en vaskeklut. Dette fjerner alt av smuss. Husk at det alltid er best å legge sminke på et rent ansikt.
- Påfør lett dagkrem. La denne absorbere i huden mens du pusser tennene.
- Påfør concealer under øynene, på øyelokket og eventuelt opp til brynene, og gjerne litt rundt nesen.
- Vi liker å jevne ut huden med litt foundation, men pass på at denne er riktig til hudtonen din! En foundation skal ikke gi deg mer farge men heller jevne ut huden. Føler du deg blek så bruk gjerne litt solpudder rundt ansiktet og på kinnbena.
- Øyenbrynene er enkle å holde pene, og du har fått de nappet i rett fasong. Da er det bare litt vedlikehold som skal til et par dager i uken.
- Påfør litt mascara, klapp på litt kremrouge på kinnputene, og avslutt med leppestift som kronen på verket.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken