(SIDE2): Forståelig nok er det langt i fra alle kvinner som går for en brazilian.

Barbering er mildere alternativ, i alle fall av hva angår smerter, men kan gi både barberingsutslett, sår og øm hud, småkutt og i verste fall infeksjoner, inngrodde hår og de beryktede nuppene.

Da en stripper delte sine beste tips for hvordan få en feilfri intimbarbering på Reddit, gikk det viralt, skriver Daily Mail. Tipset ble lagt ut for to år siden, men har siden den gang dukket opp en rekke andre steder.

Kvinnen har arbeidet som eksotisk danser i fire år, og forklarer at hun ordner seg der nede hver dag. Hun startet alltid med å eksfoliere området, for så å gni inn området med babyolje, og deretter barbere.

Selv eksfolierer hun med en klut som er beregnet for eksfoliering.

Deodorant, babyolje og barberhøvel for menn

- Jeg bruker alltid barberhøvler for menn, og også etterbarberingskrem for menn. Siden dette er ment å bruke i ansiktet er det ekstra skånsomt, skriver hun.

Hun foreslår også å gå over med en liten bomullsdott med alkohol, for å drepe bakterier og å lukke porene. Her kan du kanskje vudere å gå for en antibakteriell rens. For eksempel Unirens fra Kondomeriet.

Det siste steget er å smøre inn området med deodorant. Ja, faktisk.

- En uparfymert deodorant fra Dove fungerer best for meg. Dette vil holde området tørt, og forebygger nupper, skriver hun.

Hun avslutter med at hennes underliv alltid ser perfekt ut, og at hun har fått tilbakemeldinger fra en rekke jenter som har testet tipsene hennes og som har fått gode, nuppefrie resultater.

LES OGSÅ:- Voksing kan gi kjønnsykdom

Her kan du lese tipset hennes:

«Ok, Here's what you do: Exfoliate, then rub the area with baby oil before you shave to soften the hair and skin. Shave using a men's razor (one with four blades) and men's moisturizing shaving cream. Since they are made for faces, they are extra gentle. Dab some rubbing alcohol on the skin after you shave to kill bacteria and close your pores. Then apply deodorant (an unscented Dove stick works best) liberally. This will keep you dry down there so you won't chafe and prevents razor bumps. You will have the smoothest giney ever. Mine was always flawless, I was a dancer for four years and did this almost daily. I posted this same routine under my old account and I got TONS of messages in my inbox with girls thanking me for their blemish-free pies. edit: Thanks for the gold!»

I blogginnlegget «Barbering» tar medisinstudentbloggerne i Underlivet for seg praksisen med barbering.

Barber i hårenes retning

Til Side2 fortalte de at den største feilen folk gjør er at de barberer mot hårene og ikke med. Samtidig bytter man ikke blad i høvelen ofte nok.

- Det er mange som får betennelser og inngrodde hår av å barbere mot hårenes retning og ikke med, eller på grunn av bakterier som lever på huden eller på barberhøvelen. Det er bakterier over alt hele tiden, og når man barberer oppstår små sår. Hvis det kommer bakterier ned i disse sårene oppstår betennelser, sa Ellen Støkken Dahl Side2.

- Bruk såpe og rengjør både høvelen og området som skal barberes, men bruk en mild intimsåpe og hold såpen unna de delene som har slimhud (hårløs hud, på penishodet eller innenfor de ytre kjønnsleppene), sa hun, og understreket at hårene som er der har en funksjon, men at det ikke er farlig å ta det bort.

Barber i dusjen, ikke i badekaret

DailyMail har snakket med Venus Beauty Therapist, Natalie Eleni, har et annet tips å komme med. Nemlig at man skal barbere seg i dusjen, og ikke i badekaret.

- Om du lar huden være i vann i 2-3 minutter vil det mykne opp håret, og gjøre det seksti prosent enklere å barbere. Men ikke bli i badet for lenge, for om du overhydrerer huden, vil du ikke klare å få en like tett barbering, sier hun.

For de som sliter med inngrodde hår anbefaler også hun å eksfoliere huden, men gjerne dagen før, for å få fjerne død hud.

Eleni sier også at du ikke bør gå over samme område mer enn en gang.

Voks eller barberhøvel?

Ved voksing fjerner man både hår og hårrøtter. Det varierer fra person til person hvor lenge resultatet varer, men cirka to til seks uker.

Hudpleier Eirin Rogn har tidligere fortalt til Side2 at de hårene som vil vokse ut igjen etter en voksbehandlig vil være mye mykere og lysere, samt at det vil bli mindre hårvekst.

Ved barbering skjærer man bare av hårene og det vil ta mye kortere tid før det vokser ut igjen. Det tar kun en eller to dager før du kjenner hårstubber og da vil også hårene være grovere og mørkere.

Om du barberer ofte kan huden bli tørr, og det er viktig å tilføre fuktighet på området.