(SIDE2): Det finnes utallige reklamefilmer og påstander som lover deg en sunnere og sterkere hår, men det er ikke bare produktene som er avgjørende.

Hvordan du selv behandler hårmanken er også av stor betydning.

Frisør og leder for Defines frisørteam, Lise Holm-Glad, forklarer at alt som sliter på håret sitt kan deles i tre kategorier, termisk, mekanisk og kjemisk slitasje, skriver plusstid.no.

Rettetang og hårføner

Termisk slitasje innebærer varmebehandling med for eksempel hårføner, rettetang og krølltang. Selv om håret blir aldri så flott, så er det likevel ikke til å unngå det faktum at sterk varme bryter ned hårstruktruen og reduserer styrken i håret ditt.

Hvis du i tillegg sliter med tørt hår, eller har farget eller bleket håret ditt ofte, så vil dette håret bli raskere skadet av varmeredskaper.

Mekanisk slitasje

Hvem kan vel unngå å børste håret sitt, eller å bruke hårnåler og hårstrikker en gang i blant? Det er nok ytterst få av oss og derfor er det noen råd som kan være verdt å merke seg.

Vær forsiktig når du børster ut floker og varier hvor du setter strikken i hestehalen for å unngå at håret kun blir belastet på samme sted. Vær også klar over at tykke frottéstrikker er mer skånsomt mot håret ditt sammenlignet med smale strikker med metallbiter.

Håret er sterkest i tørr tilstand, så børst alltid ut flokene før du skal vaske håret, slik at det blir mindre floker å gre ut etterpå.

Gir tørt hår

Selv om du synes det er gøy å variere hårfrisyren med ulike farger og bleking, så synes dessverre ikke håret ditt at dette er like kult. Når du for eksempel gjør håret ditt lysere, vil dette ha en uttørrende effekt. Jo sterkere lysningsgrad du velger, jo større er risikoen for slitasje.

Frisøren påpeker likevel at hårfargene i dag er mye mer skånsomme enn for bare noen få år tilbake.