(SIDE2): Vi har fått makeupartist Jon Lundemoen, også kjent som «Farmen-Jon», til å komme med sine tips for hvordan du bør sminke deg til årets julebord.

Populær
Jon Lundemoen har flere års erfaring i motebransjen og han har blant annet arbeidet i den kjente skjønnhetssalongen til Jan Thomas i Oslo. I høst kan man også følge Lundemoen som realitydeltaker i TV 2-programmet «Farmen» hvor sminkekoster og moteklær er byttet ut med melking av kuer og gårdsarbeid.

Men nå er «Farmen-Jon» tilbake fra sitt opphold på gården og dermed også tilbake i jobb som stylist og makeupartist.

I en tredelt artikkelserie her på Side2 vil TV-kjendisen gi deg råd for hvordan du kan se best mulig ut på årets julebord og andre juletilstelninger. Først ut handler det om årets sminketrender og hva du bør fokusere på når du påfører makeupen.

Få fram personligheten
Ifølge Jon Lundemoen bør du tenke ut hva du vil ha fokus på når det gjelder sminke og antrekk til julebordet.

- Har du en nøytral kjole kan du gjerne ha mer makeup, men har du en kjole som tar mye oppmerksomhet kan det være greit å duse ned på sminken, sier makeupartisten til Side2.

Når det gjelder øynene og øyesminke er det i år metalliske effekter som er en av de største trendene.

- Sotede øyne er alltid en hit, men bland gjerne inn juvelfarger og metalliske effekter, tipser han.

I tillegg til å ha riktig øyenskygge bør du også fokusere på vippene og riktig farge på leppene.

- Punktvipper setter alltid prikken over i-en. Det er også greit med glitter og stas, men ikke la sminken ta all fokus. La din egen personlighet komme fram, presiserer Lundemoen.

- Den klassiske bringebærrøde fargen på leppene er et trygt valg, men i år er det også mye av «naturlige lepper». Burgunder har vært sesongens store fargetrend og denne skal ikke bare være på klær, men også på leppene.

Hårfargen din avgjør
Stylisten og makeupartisten forklarer også at det er forskjeller på hva man bør gå for når det gjelder brunetter og blondiner.

- De med brunt hår tåler som regel en tyngre makeup, men dette kan fort bli litt «too much» hos de med lysere lokker, sier Jon Lundemoen. Et tips for de lyshårede fra makeupartisten er derfor å velge om du ønsker å ha fokuset på øyne eller leppene.

Videre mener Jon at noen menn fint kan ha fordel av noen makeupprodukter, bare husk på at det skal se naturlig ut.

- Menn bør være forsiktige med sminke, men de kan eventuelt bruke en lett concealer under øynene for å dekke mørke ringer. Om du føler deg blek og vintergusten, kan du påføre et lite lag med matt solpudder for å få fram gløden, tipser han.