(SIDE2): Om neglelakken din slår sprekker etter bare et par dager, gjør du mest sannsynlig et eller annet feil.

Vi vet alle hvor frusterende det kan være når man har brukt tid på å legge neglelakk, og så begynner den å sprekke etter bare en dag eller no - ingen har tid til å fjerne og legge ny neglelakk hver dag.

Derfor kan det være lurt å ta noen forhåndsregler slik at du sparer både tid og krefter på manikyren.

Det finnes en rekke ekspertråd man kan ta i bruk for å få neglelakken til å vare lenger, og vi har samlet noen av dem her:

1. Forbered neglene dine
Det viktigste du kan gjøre for du legger neglelakk, er å tenke over hva du gjør før du faktisk setter å gang med å lakke, ifølgeByrdie. Fjern alle rester fra den forrige neglelakken først, og der er også viktig å strippene neglene for fett og fuktighet før man setter i gang. Dette kan du for eksempel gjøre med en negleprimer, som OPIs Chip Skin Manicure Prep Coat.

2. La lagene tørke lenge nok
Det er viktig å la lakken tørke mellom alle lagene. Hvert lag bør få tørke i tre minutter, før du legger på et nytt - dette inkluderer base coat, lakk og top coat.

3. Mal tuppene
Neglelakken sprekker først på tuppene. For å forhindre dette kan du male et tynt lag med neglelakken på tuppen av neglene, og litt under også om du har negler til det. Repeter dette når du legger top coat.

4. Ikke blås på neglene
Fuktigheten fra ånden din kan forhindre at lakken setter seg ordentelig. Det du heller burde gjøre er å bruke en hårføner, innstilt på kaldluft. Dette er både raskere og bedre.

5. Velg riktig top coat
Etter du har lagt primer eller base coat, og to lag med lakk, er det på tide med en top coat. Her er det lurt å gå for en gelebasert variant, som «låser inn» fargen. For eksempel Diors Gel Topcoat.

6. Fyll på i dagene etter
Etter noen dager har kanskje glansen i lakken begynt å falme, da kan du gå over neglene igjen med en klar top coat. Dette vil også reparere begynnende sprekker. Noen eksperter mener at denne bør legges hver dag, mens andre anbefaler hvert tredje dag. Her anbefales Deborah Lippmans Umbrella Oxygen RainCoat Top Coat.