(SIDE2): Våren er høysesong for bryllup, og vi tipper det er flere av dere som akkurat nå har mange valg å ta; hvilke blomster skal jeg skal velge, hva skal jeg gjøre med håret, og hva skal pryde neglene mine?

Det er mange ting man skal ta stilling til, og det er ofte de små og personlige deltajene som setter preg på dagen.

Neglelakk er kanskje det man tenker på aller sist, men husk at det er på fingeren din ringen skal settes, og valg av neglelakk utgjør den siste prikken over i'en for bryllupslooken.

En av de mest populære lakkene for bruder hos Essie er fargen Allure. Allure har en transparent, hvit farge, som korrigerer fargen på neglene, slik at de får en frisk og dus farge som vil se naturlig ut. Hertuginne Kate brukte blant annet Allure på sin bryllupsdag da hun giftet seg med Prins William, ifølge en pressemelding fra merket.

Mange bruder velger kanskje å få manikyr eller shellac utført før den store dagen. Undertegnede gjorde det samme, men gikk på en «smell» da lakken skallet av dagen før bryllupet. Siden jeg ikke hadde samme tone med meg ble jeg sittende å skrape shellac fra både negler og tær dagen før bryllupet - egentlig det siste jeg hadde lyst til å bruke tiden på da. Derfor kan jeg sterkt anbefale å, om du velger å få gjort dette hos salong, og velge en farge som er lik en du har hjemme, eller som du kan kjøpe i samme salong.

Hvis du planlegger å legge den selv gjør du lurt å gjøre et godt grunnarbeid for å forsikre deg om at den holder.

Her er Essies beste tips for lekker og varig neglelakk:

Et godt grunnarbeid betyr å rydde opp i neglebånd og gi neglene og hendene godt med fuktighet. Du kan starte med å skrubbe bort tørr og død hud på fingrene. Ved å fukte hendene i lunkent vann, fordel litt av skrubb-produktet og deretter massere, vil man bli kvitt tørr og død hud. Etter å ha skrubbet og tørket hendene er de nå mer mottakelige for fuktighet, så det er tid for å påføre håndkrem. Gni den godt inn i hendene og fingrene. Du kan gjerne også her påføre litt ekstra rundt og på neglebåndene. Avslutt med litt negleolje på negler og neglebånd har du et godt utgangspunkt for en fin manikyr.

Før du starter er det viktig at all olje er tørket av neglebånd og negler. Start med en baselakk for å fylle riller og andre ujevnheter på neglene, dette er spesielt viktig når man bruker lyse neglelakker. Det er ofte lurt å bruke lakker fra samme merkevare da forskjeller i formelen kan gi uregelmessigheter og små bobler på neglene. Det samme gjelder hårspray og setting-spray for makeup, gjør en ting av gangen og sett av nok tid, slik at du kan nyte å skjemme deg bort og slipper å stresse. Kanskje gjør et beroligende duftlys susen?!

Når baselakken er tørket legges to til tre lag med fargelakk, alt ettersom hvor dekkende du ønsker at sluttresultatet skal være. Avslutt med en beskyttende lakk som bevarer farge og gir glans til neglene.

Den nye bryllupskolleksjonen fra Essie:

Tying the knotie

Hubby for dessert

Worth the wait

Brides to be

Brides no grooms

Happy wife happy life