(SIDE2): Det er mange trender som gjelder for neglelakk denne høsten og vinteren, men det største handler om det minimalistiske.

Som for hår og sminke er det naturlighet som gjelder, og «less is more». Her er det forskjellige nyanser av nude, hvitt og pudder som gjelder, og det fine med disse fargene er at de ikke behøver like mye vedlikehold som de mer kraftige tonene, fordi det er mindre synlig når lakken skaller av. Her kan man også med fordel velge en transparent lakk, som bare gir et hint av skinn til neglene.

Dette gir en diskret men velpleid look, og det fine er at lakken alltid matcher antrekker. Dette ble blant annet sett på catwalken til Narciso Rodriguez, Diane von Furstenburg og Oscar de la Renta.

Når du skal velge disse lyse tonene er det lurt å holde lakkene opp mot hånden før du kjøper, slik at du finner den riktige nyansen for din hudtone.

Om du synes det blir litt for lite effekt av disse fargene kan du velge gråaktige nyanser.

Blå er også en stor trendfarge, og passer godt for de som liker mørkere toner. Liker du det så mørkt som mulig er gotisk sort også et godt valg.

Og, som alltid om høsten, finner man de deilige, dype tonene av burgunder, rødt, lilla og grønt. For en mer moderne vri på disse tonene, kan du velge en matt topplakk, som følger den minimalistiske linjen.

Når det nærmer seg julebord kan du med fordel velge metalliske toner, som sølv og gull, men også spennende glitterdetaljer er stilig og utgjør prikken over i'en for julebordantrekket.

Den metalliske looken var hyppig brukt på høstens catwalker. Fra gyllen lakk på hele neglen, til diskrete gull-tupper. De metalliske nyansene gir et rocka preg til høstgarderoben og vi så dem både hos Proenza Schouler, Suno og Naeem Khan.

I tillegg ser man mye av det som kalles «den nye franske manikyren», hvor man maler tuppen, som vanligvis ville vært hvit, med farger som sort, rødt eller blått. Man kan også snu den opp-ned, og male streken ved negleroten fremfor på tuppen.