(SIDE2): Om det er en ting som får oss til å ønske våren velkommen med åpne armer, så er det de vårlige lakkene som kommer denne sesongen. Det, og tanken på å gå ut uten å måtte trekke på seg lag på lag av klær.

Av neglelakktrender denne sesongen så er det flere forskjellige farger og toner å velg mellom.

Nude: pent, dust og feminint
Hudfargede toner er tilbake. Det beste med denne trenden er at den føles veldig frisk etter sesonger med mye nyanser av sterke farger. Fargen er også veldig brukervennelig. På catwalken har de nøytrale kremete fargene som dus rosa, grå og beige vært svært populære, og neglene har generelt sett hatt et mer naturlig preg. Blant annet hos Chanel var neglene duse og rosa, og det matchet den ladylike-kolleksjonen til motehuset perfekt.

Når det kommer til nude toner på neglene så er det viktig at du har en perfekt finish, så er er det lurt å ta i bruk en top coat som får neglene til å tørke fortere slik at du slipper riper og klumper i lakken.

Sterke, moderne farger
De sterke fargene fra de siste sesongene blir med videre, og er fortsatt et godt valg. Vår og sommer i år dreier seg mye om farger og fargeblokkene, og spesielt it-fargene tangerine, mint, blå, grønn, korall og neon.

Fantasi
Det er ikke bare fargevalg som vil holde neglene dine i motebildet denne sesongen, nå settes det fokus på tekstur - også når det kommer til negler. Modellene til Alexander McQueen hadde negler med sprakende mønster, og Nicole Miller sine modeller hadde rosa og lilla negler med geometriske mønster. Missonis negler var metalliske med hologrammer. Så ikke vær redd for eksperimentere. Du kan for eksempel gjøre din egen vri på den franske manikyren ved å bruke to forskjellige farger, i steden for rosa og hvit. Du kan også male neglene dine i flere forskjellige farger, eller bare velge en negl som du bruker en annen farge på.

Glitter
Mange designere hadde for denne sesongen latt seg inspirere av havet. Altså glitrende sølv, grønt og blått. For eksempel har Deborah Lippman en neglelakk som har fått navnet Mermaid Dream, og som er en blanding mellom grønt og blått med glitter i. Men uansett hvilke farge du bruker, så gjør det seg med litt glitter. Ellers er den metalliske neglelakken i alle farger og varianter fortsatt populær.

Magasinet InStyle har spurt sine lesere om hvilke nye neglelakkfarger de tester ut denne sesongen.

Resultatet fra avstemningen ble ganske likt det som vi har sett på catwalkene, og som er spådd å bli populære, så her kommer oppsummeringen rangert etter popularitet.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

1. Lavendel

2. Rosa

3. Fersken/Nude

4. Grønn (sjøgrønn/mint)

5. Farger inspirert av havet

6. Neon

7. Metallisk

8. Sitrusfarger

9. Hvit neglelakk