Gå til sidens hovedinnhold

Se enda bedre ut i 2012

Fem enkle måter å oppdatere deg selv på.

(SIDE2): Gode nyttårsforsetter er en ting, men hva med å endre noen av dine daglige skjønnhetsvaner?

Det å anstrenge seg litt mer hver dag, for å forhåpentligvis gjøre både hår og hud sunnere, kan virke som et tiltak.

Men når resultatene kommer vil det være verdt det.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Enten du ønsker å få sterkere negler, eller en mer glødende hud, så kan disse tipsene hjelpe deg:

Lengre sterkere hår
- Du bør fokusere på å beskytte håret ditt fra elementene, sier kjendisfrisør Rita Hazan til Fab Sugar.

- Hvis du farger håret ditt, bruk shampo og balsam som er tilpasset fargebehandlet hår. Jeg anbefaler også mine klienter å bruke en hårmaske minst en gang i uken. Det kan gjerne sitte i over natten. Dette er for å styrke og pleie håret, og får håret til å se mye sunnere ut, samtidig som kvaliteten blir bedre, sier hun.

Ta vitaminer
- Hvis du ønsker deg en friskere, jevnere og sunnere hudtone burde du passe på å få i deg nok C-vitamin. Enten som vanlige vitaminpiller, eller gjennom skjønnhetsprodukter som inneholder vitaminen, sier Keijun Koh - som er produktutvikler hos USANA Health Science.

C-vitamin kan gjøre mørke flekker lysere, den stimulerer collagen-poduksjon, og kontrullerer hudens naturlige oljer.

- C-vitamin er vannløselig og blir ikke i kroppen så veldig lenge. Pass på at du får i deg nok av vitaminen i hvert måltid. Vitaminen er sårbar mot varme, så velg frisk mat og ingridienser som ikke må kokes eller stekes. Men vanlige C-vitamin piller hjelper også.

Stopp inngrodde hår
Til og med sunn hud har bakterier som kan føre til nupper etter hårfjerning. Når du barberer deg er det derfor viktig å barbere i hårets naturlige retning.

Du kan behandle og forebygge inngrodde hår ved å bruke produkter som inneholder salisyl-syre. Dette er den samme syren som kan behandle sorte prikker og kviser.

For deg som foretrekker voks:

- Du kan hindre nupper ved å bruke en såpe som har en antibakteriell virkning, som for eksempel tea tree olje, sier Katherin Goldman fra Stript Wax Bar.

Få lange negler
Bruk håndkrem ofte, og pass spesielt godt på neglenåndene dine - spesielt i vintermånedene.

- Hvis du vil ha sunnere negler, burde du pleie neglebåndene dine hver dag. Da vil neglene vokse ut sterke, og da slipper du også overgrodde negler, sier manikyristen Elle .- som blant annet har jobbet med Jennifer Hudson.

En negleforsterkende neglelakk er også en god hjelper i nøden. Men samtidig kan neglelakk tørke ut neglene, så det er ikke lurt å skifte neglalakk for ofte. Narturlige negler er ofte det beste.

Og la neglene være i fred. Biting og pirking - som mange av oss gjør når vi er stresset eller kjeder oss, skadet neglene.

Bli din egen hudpleier
Du trenger visst ikke gå til en hudpleier for å få bedre hud, i alle fall ifølge L`oreals dermatolog Dr. Gervaise Gerstner.

- Peel huden din hjemme. Få tak i pads som inneholder 20 prosent glykolisk syre, og bruk produktet tre kvelder i uken.

For gusten hud anbefaler hun lysreflekterende produkter.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken