Gå til sidens hovedinnhold

Skjønnhetstabber som får deg til å se trøtt ut

Og ikke minst eldre. Se hva du kan gjøre.

(SIDE2): Det er rundt øynene de første aldringstegnene vises. En dag våkner du kanskje opp til å plutselig ha fått kråketær og linjer rundt øyene. Men dette skyldes ikke nødvendigvis aldring.

En av de vanligste feilene folk gjør er å ikke gi nok fuktighet til det delikate området rundt øynene. Så ta vare på huden med kremer, serumer eller oljer som er spesielt tilpasset for dette området.

Du kan få enda bedre resultater ved å brukte et øyeprodukt gjennom natten, slik at når du våkner opp og ser friskere ut.

Bytt ut agurk med potet
Å spise mye salt er en annen blemme. Posene under øynene forverres når du får i deg mye sodium. For å redusere hevelser kan du istedenfor å bruke den klassiske agurken kutte opp noen skiver poteter, skriver Huffington Post.

Poten inneholder nemlig et protein som også lysner huden under øyene, og dermed minimerer de mørke ringene.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Den tredje feilen mange gjør er å overnappe øyenbrynene sine. Ettersom man blir eldre så minker det også på øyenbrynshår, og å nappe den kraftig gjør alt verre.

Napp kun i buen. Å ha en fin bue på øyenbrynet gir forsåvidt ett intrykk av åpnere øyne.

En annen ting du kan tenke over er at synet ofte blir dårligere jo eldre man blir. Dette fører til at man strammet musklene rundt øyet, og myser, for å hjelpe øynene og fokusere. Når disse små musklene blir brukt såpass mye kan det gjøre rynkene rundt øynene dypere. Så pass på å få synet sjekket, slik at du slipper å myse.

Solbeskyttelse
Solfaktur og pen hud går hånd i hånd. Men for ekstra beskyttelse bør du gå til innkjøp av gode solbriller. De billigere variantene kan se like fine ut som de dyre, men de gir ikke alltid like god beskyttelse.

Det riktiget paret skal kunne beskytte øynene dine mot både UVA- og UVB-stråler. De må også være mørke nok til at du skal slippe å myse i det sterke sollyset.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken