Gå til sidens hovedinnhold

Stjel catwalk- sminken

Slik kopierer du «dagen derpå»-looken fra Marc Jacobs' siste visning.

(SIDE2): En sort smudgy skygge under øyet og voluminøse lepper er det man kan kalle en subtil sexy look.

Det er NARS' ledende makeupartist, Fancios Nars, som har skapt looken som ble vist under Marc Jacobs' visning for høst/vinter 2012.

Han mener den heteste trenden for sminke akkurat nå er en glødende hud og dramatiske øyner.

- Litt rart
Nars ønsket å skape en romantisk og dekadent stil, inspirert av 20- og 30-tallet.

- Vi har brukt sort skygge under øynene, fordi det ser både dekadent og litt rart ut. Det er alltid bra å være litt rar. Når jeg tenker på sminke, så tenker jeg som en maler. Det handler om det lyse mot det mørke - og jeg synes denne sminken er veldig svart-hvitt på en måte. Jeg ser for meg henne som en fremmed, dramatisk heroinne på et tog på 1920-tallet. Hun ser mer ut som en følelse, og ikke bare et fjes, sier han til The Gloss.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Marc ville ikke at sminken skulle være for «couture». Hattene rammet inn ansiktet, så vi trengte ikke å fokusere på det aspektet. Vi skapte en frisk, glødende hud - ingen blush. Øyet er rundt, og har referanser fra 20-tallets stilikon, Marchesa Casati, sier Nars.

Gloss i kinnene
Han sier at stilen er mystisk og monokrom, samtidig som øynene er dramatiske. Siden de ønsket en moderne stil, ble leppene sminket i nude istedenfor rød eller rosa.

- Øyenbrynene er sterke, men ikke aggressive eller for svarte. Det skulle se ut som brynene til en jente som har naturlige mørke bryn.

Selv om det ikke ble brukt blush på modellene, så fikk de et lysreflekterende produkt i kinnene like før de gikk ut på catwalken.

- Jeg ville at det skulle se ut som om de hadde gloss i kinnene, da ser det mye friskere ut, sier han.

Dette er produktene som ble brukt:
(Alt er fra NARS)

Ansikt:
Aqua Gel Luminous Oil-Free Moisturizer (New for Fall 2012)
Pure Radiant Tinted Moisturizer SPF30/PA+++
Løspudder

Øyne:
Pandora Duo Eyeshadow
Bali Single Eyshadow
Black Moon Eyeliner
Larger Than Life Lengthening Mascara
Larger Than Life Volumizing Mascara

HTML EMBED
// Define your keywords by setting the variable "kkKeywords" like "var kkKeywords=apple, sony, ". The number of keywords is unlimited // Define your categories ID by setting the variable "kkCatIds" like "var kkCatIds=catId1, catId2". Contact your Kelkoo contact to customize it. var kkKeywords="NARS"; var kkCatIds="";
if(kkKeywords){ var kkKeyword = getRandomValue(kkKeywords,5); } if(kkCatIds){ var kkCatId=getRandomValue(kkCatIds,5); if(kkCatId==""){ kkCatId="601"; } kkCatId="/catId:" + kkCatId; } else { kkCatId=""; } function getRandomValue(sKeyValues, maxAttemps){ if(maxAttemps==0){ return ""; } aKeywords = sKeyValues.split(","); iRandomNumber = Math.round(Math.random()*(aKeywords.length-1)); sKeyValue = aKeywords[iRandomNumber]; sKeyValue=sKeyValue.replace("/^\s+/g","").replace("/\s+$/g",""); if(sKeyValue != ""){ return sKeyValue; } else { return getRandomValue(sKeyValues,maxAttemps-1); } }
var oKKConf = {"width": "500"};
var m = Math.round(100000000*Math.random()); document.write('');

Kommentarer til denne saken