(SIDE2): Denne sesongen er det plenty av sterke farger og eksperimentelle former som gjelder når det kommer til hår og sminke.

Men vi har også sett flere mer naturlige og klassiske stiler på catwalkene, som mikser opp det hele.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Her er topp ti listen over favorittene fra catwalkene for vår/sommer 2012:

Oransje

I alle sine nyanser - fra lys oransje til tangeringe. Den klare, friske oransjefargen har blitt sett på alt fra negler til lepper og øyne.

Sett hos: Anna Sui, Nicole Miller, Jeremy Laing og Nanette Lepore.

Intrikate fletter

Fletter er med også denne sesongen - som de har vært en stund nå. Men nå har flettene blitt mer komplekse og intrikate. Nå skal frisyren være en kombinasjon av flere fletter, og gjerne forskjellige typer: for eksempel fransk, fiskeflette, den tradisjonelle, den som flettes med to deler, og den som flettes med mer enn tre deler.

Sett hos: Gretchen Jones, Mara Hoffman og Valentino.

«Usminket»

Man er selvfølgelig ikke usminket, men det skal se sånn ut. Her ser man etter den naturlige gløden man får etter å ha vært ute. Lys hudtone, lyse lepper, rosa blush og lite øyensminke er stikkord.

Sett hos: Calvin Klein, Lacoste, BCBG Max Azria.

Hestehale med en tvist

Flere designeren har denne sesongen gjort hestehalen ny. For eksempel så vi hestehaler med en loop hos Caroline Hererra og hestehaler med wet-look hos Diesel.

Sett hos: Carolina Herrera, Donna Karan, Marchesa, Diesel, Marc by Marc Jacobs

Striper i pastell

La deg inspirere av Peter Soms myke striper i lyse toner. I steden for å farge håret kan du sette små hårklips av delikat farget extensions hår.

Sett hos: Thakoon, Improvd, Peter Som

Sterk eyeliner

Bli inspirert av Claopatra og strek opp øynene dine med en tung liner. Skap katteøyne, samtidig som du streker opp helt inn til øyekroken. Det er også stilig med en liner i elektrisk blå.

Sett hos: L.A.M.B., Monique Lhullier, Electric Feathers.

Neonnegler

Neonfarger er alltid populære som kontrastfarger, men denne sesongen tar de over showet. Par neonlakken med kremete pasteller som hos Rebacca Minkoff, eller la neonfargen stå for seg selv.

Sett hos: Carlos Miele, Milly, Rebacca Minkoff, Callula Lillibelle, Wes Gordon.

Vintage hodeplagg

Enten du liker 60-tallet, 40-tallet, eller om du er mest glad i stilen fra 20-tallet så kan du i år pryde hodet ditt med et hodeplagg fra ditt favorittiår. Ralph Laurens hodeplagg ga assosiasjoner til flapper-stilen på 20-tallet, men du kan gå for en turban, hodebånd i silke eller store hippie-skjerf også.

Sett hos: Ralph Lauren, Luca Luca, Nicholas K.

Tykke bryn

De tykke, mer naturlige brynene, har for lengst utdanket de tynne, overnappede strekene. Nå er det ikke noe som heter «for buskete» lenger. Stilen er enkel å kopiere med en god øyenbrynsblyant.

Sett hos: Missoni, Alexander Wang, Lacoste.

Fokus på øyne

Her snakker vi Twiggy-vipper, hvit eyeliner og hudfargede lepper. Alt fokus skal være på øyene, og blafrende vipper er tilbake. For en mer naturlig vri kan du bruke en champagnefarget liner i steden for en hvit.

Sett hos: Diane von Furstenberg, Guishem, Honor.