Gå til sidens hovedinnhold

Denne leppestiften bør du velge nå

Føler du deg litt gusten? Dette gir umiddelbar glød.

(SIDE2): Den siste tiden har oransje leppestift gjort sitt store inntog.

Kjendisene kastet seg på trenden allerede i vinter, men nå er våren på vei, og den oransje leppestiften kommer bare til å bli mer og mer riktig ettersom vårmånedene nærmer seg.

Det florerte av denne fargen på catwalkene rundt om i verden da vårkolleksjonene for 2014 ble vist fram. Og det som trender for klær overføres ofte til motebildet for sminke og skjønnhet.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Det er oransje i alle nyanser som gjelder - fra lys oransje til mørk og mer rødlig. Den klare, friske oransjefargen har blitt sett på alt fra negler til lepper og øyne.

Gløde kan du gjøre allerede

Om du ikke helt våger deg ut med knalloransje lepper helt ennå, er det også pent å velge en som er mørkere, og som grenser til rød. Uansett vil den oransje undertonen gi deg en frisk glød, også midt på vinteren.

Når man bruker en sterk farge som dette på leppene, kan sminken i resten av ansiktet holdes enkelt. Men til denne tonen kan det likevel være pent å tilføre en frisk glød i form av en bronzer eller en ferskenfarget rouge i kinnene eller på kinnbena.

Flere av kjendisene har valgt lyse, gullsotede øyne til denne looken.

Lepper malt i knallfarger er enklest å få til om du legger et lag foundation eller concealer på leppene før du legger på leppestiften, da får fargen et «rent lerret» og fargen kommer fram akkurat slik den ser ut når du ser på den inni pakningen. Det kan også være lurt å først bruke en leppeprimer.

Husk dette

Det er viktig å huske på at under leppestiften og foundationen så må du ha en god fuktighetsgiver, avskallede lepper er ikke pent - og når man bruker en leppestift i en sterk farge så blir skadede lepper mer synlige.

La deg inspirere av kjendisene - og legg merke til at det finnes en oransjetone for alle hudtoner:

Kommentarer til denne saken