(VIXEN): Du har kanskje lært at foundation er hemmelighet bak en jevn hudtone. Nå skal ulike nyanser av foundation blandes og legges strategisk i ansiktet sammen med highlighter for et perfekt skulpturert ansikt.

Skulptureringstrenden var stor på 90-tallet, og har kommet tilbake for fullt med superstjerner som Kim Kardashian. Også under sesongens visninger stod skulptureringstrendeni fokus hos designere og motehus som Alexander Wang, Diesel Black Gold, Philip Lim og DKNY.

Med skulpturering kan du fremheve eller skjule ansikstrekk ved bruk av lyse og mørke skygger. Tommelfingerregelen er; Lyst fremhever og gjør større mens mørkt skjuler og forminsker. Mange kjendiser sverger til den intense skulptureringen, men du kommer langt med en myk skulpturering med utgangspunkt i en nøytral fargepalett og strategisk bruk av highlighter.

Slik gjør du:

Bland sammen ulike nyanser av foundation. Velg delikate og lyse toner til highlighting og mørkere farger til skyggelegging. Legg mørke skygger under kjevelinjen, under kinnbeina og på sidene av pannen. Legg lyse skygger på sidene av nesen, midt på haken, under øyenbrynene og midt i pannen. Blend sammen.

La øyenbrynene være naturlige, men gre i form og sett med en øyenbrynsgele.

Legg en lys brun eller nude øyenskygge på hele øyelokket. Legg en grå eyeliner langs den nedre vippekanten og på våtkanten både oppe og nede for et mer intenst blikk. Avslutt med to lag sort maskara.

La leppene være naturlige. Bruk en god leppepomade med litt glans eller en leppestift i nude.