Gå til sidens hovedinnhold

Bruker 25.000 kroner på løshår

Chloe (22) bruker enormt mye tid og penger på utseendet, men blir ikke fornøyd.

(SIDE2): Tobarnsmoren Jessica Whitfield (26) er født med en svulst i ansiktet - en ansamling blodårer som vokser hele tiden. Siden hun var barn har hun vært gjennom 13-14 operasjoner for å redusere kulen, som også har etterlatt henne med skjemmende arr.

Utstøtt
Hun sier hun føler seg utstøtt av samfunnets krav til utseendet.

- Jeg kan ikke se på TV uten å høre om hvordan man skal fikse puppene, bli tynnere, hva slags sminke man skal bruke. Det hjelper heller ikke med kjendisene som pryder alle magasinene.

Jessica er ikke alene. En halv million briter lever med misdannelser i ansiktet.

I FEM-programmet «Skjønnheten og udyret» får vi være med når et knippe av disse møter individer med et helt annet syn på hva et vakkert ytre er, i et forsøk på å endre de fordommer som eksisterer rundt skjønnhet.

For på den annen side sier ni av ti britiske kvinner at de ikke er fornøyde med utseendet sitt. Enkelte av dem går svært langt for å få det ytre de ønsker seg.

Pengekrevende
Chloe Page (22) er en av dem - og Jessicas rake motsetning når det gjelder utseendet. Glamourmodellen bruker to-tre timer hver morgen på å stelle håret og fikse sminken. Bare forbruket av løshår kommer på nærmere 25.000 kroner i året.

- Jeg bruker clip-extenstions for volum og lengde. De jeg bruker koster 700 kroner stykket, og jeg har tre av dem - og de trenger å fylles på hele tiden.

Chloe har også forstørret puppene.

- Ønskelista til jul for meg er fettsuging av ben, armer og mage. Jeg ønsker å fikse tennene og nesa, for jeg synes den er skjev.

Jessica på sin side sier hun har lært å elske seg selv for den hun er, og vil ikke operere seg flere ganger. Hun forteller at hun håper hennes deltakelse i programmet kan endre holdninger.

- Jeg vil være med i programmet slik at det kan stoppe folk fra å stirre. Det hadde vært fantastisk

Jessica og Chloe skal bo sammen i en uke - blant annet skal Jessica leve Chloes liv, mens vi også får se hva Jessicas lidelse har kostet henne og familien.

«Skjønnheten og udyret» ser du på FEM onsdager kl. 22:05.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Kommentarer til denne saken