(YEYE): Er du, som mange andre, lei av å se hun ved siden av deg på bussen med samme sko som deg? Eller hva med den nye, fine vesken din - som du elsker inntil noen i klassen kjøper nøyaktig den samme? Dette kan du unngå. Se vår liste over butikker som har litt mer one-of-a-kind ting.

Reprise
En liten second hand-butikk som ligger i Schweigaards gate 52. Butikken er liten og sjarmerende, og har mye kult. Noen bruktbutikker har lagret opp alt mulig gammelt fra gamle tider, men Reprise har kun det siste ute på stativene - selv om det er gammelt. Perfekt for deg som vil være litt tidlig ute med motene - motene som ikke alle vet om ennå. For å komme deg dit tar du 37-bussen til Oslo gate.
På nett: reprise.no

Angel's Speed Equipment
Rett ved Sofienbergparken i Rathkesgate 7 finner du Angel's Speed Equipment, desidert Oslos kuleste rockesjappe. Her finner du litt av hvert av rockabillyklær, og skal du slå til med et skikkelig kult plagg er denne butikken så absolutt verdt et besøk! Liker du gutta i 50-tallsfilmen «Grease» gleder det deg vel å høre at du kan få kjøpt ordentlig, originalt grease (fett), også kjent som hårvoks.
På nett: angels-speed-equipment.com (også nettbutikk)

Alphaville
«Fine klær til ålreite priser»; slik blir nisjebutikken Alphaville beskrevet. Butikken ligger i Markveien 58, altså ved Grünerløkka. De har stor fokus på at varene de fører skal være etiske, og slagordet er «etikk er chic». De tar også inn varer fra merket American Apparel, som raskt har blitt superpopulært i USA. Med god kvalitet og etiske krav er det absolutt verdt å sjekke ut! Hvis du liker at klærne dine er miljø- og menneskevennlige er denne butikken for deg.

Tonica Vintage
Butikken der second hand er ferskvare. Her kommer alle de fine Frognerfruene og dumper av alt mulig gammelt - og du skal ikke se bort ifra at du kan finne en ekte, vintage Chanelveske her. Du finner butikken i Schøningsgate 14, altså bare et par kvartaler bortenfor Bogstadveien. Tonica blir omtalt som Oslos beste vintagebutikk, og selv om prisene kanskje ikke er så lave, får du ekte vare.
På nett: tonicavintage.com

Trabant
Nok en flott butikk i Markveien! Klær fra 60-, 70- og 80-tallet, samtidig som de har et utvalg av stilige T-skjorter. Her finner du mye kult! Til gode priser får du originale plagg til deg som elsker å være retro. Kjøp en kul 60-tallskjole, eller finn en funky t-skjorte som ingen andre har! Hva venter du på? Det som er der i dag kan være borte i morgen.
På nett: trabantclothing.com

Vet du om en butikk som ikke alle andre vet om? Hvor går du for å finne vintageklær? Vi vil ha DINE tips til skjulte skatter i DIN by! Kommenter under saken eller send oss en mail på tips@yeye.no.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her