Skoda har foreløpig kun to elbiler i sortimentet sitt: Det er Enyaq som leveres som vanlig SUV – og i en coupe-utgave.

Tidligere hadde de også en liten, elektrisk bybil – Citigo. Den selges ikke som nybil i Norge lenger.

Men planene er klare for en større offensiv med nye modeller. I dag vises for første gang Skodas kommende elektriske stasjonsvogn.

– Svært mange er glad i stasjonsvogn og vi forventer at dette blir en ettertraktet modell, sier Martine Behrens som er Skoda-direktør i Norge.

Flere nyheter

Med lengde på rundt 4,6 meter viderefører den en svært viktig modelltype for Skoda. Stasjonsvognen har planlagt introduksjon i 2026. Den blir på sett og vis en elektrisk variant av storselgeren gjennom mange år: Octavia.

Bilen du ser bilder av her er den fjerde i rekken av helt nye, elektriske modeller som skal lanseres fra Skoda fram mot 2026.

– Vi ser fram til å presentere en komplett elektrisk produktportefølje de neste tre årene: En mindre bybil, en kompakt SUV, en sjuseter og ikke minst stasjonsvognen som vi presenterer for første gang i dag, forteller Behrens.

Denne Skodaen var rett og slett et lite kupp

Fyller flere nisjer

Med det vil produktporteføljen dekke alt fra en mindre bybil til sjuseteren Vision 7S. Sistnevnte var nylig på Norgesbesøk i konseptutgave.

Her er det vi vet om de nye modellene så langt:

• Elroq: En SUV i segmentet under Enyaq. Rundt 4,5 meter lang representerer den en mer kompakt bil som skal oppleves som romslig. Planlagt introduksjon er i 2024.

• City-SUV: En mindre bil som er forventet til en rimelig pris. Bilen vil være omtrent 4,1 meter lang. City-SUV har planlagt introduksjon i 2025.

• Vision 7S: Denne elektriske sjuseteren blir den største i Skodas produktportefølje, med en lengde på rundt 4,9 meter. Den serieproduserte versjonen av Vision 7S har planlagt introduksjon i 2026.

Her er Vision 7S på Norgesbesøk!


Ny logo

I år gjennomgår for øvrig Skoda den største merkevare-endringen på 30 år – med ny logo og nytt design. Sistnevnte har fått betegnelsen Modern Solid. Dette designet beskrives som robust, funksjonelt og moderne.

– Vi er svært glade for å ha en offensiv fabrikk i ryggen, med nye modeller som vi tror kommer til å treffe svært godt i det norske markedet, fortsetter Behrens.

– Enkelt: Det er denne du skal ha!

Mye å velge mellom

Hvis du synes det er lenge å vente på ny elbil fra Skoda, er det en god bunke å velge mellom på bruktmarkedet.

I skrivende stund er det 130 Citigo og 580 Enyaq på Finn.no.

Prisene starter på rundt 130.000 kroner for Citigo. Mens Enyaq koster fra 330.000 kroner – da med bakhjulsdrift og den minste batteripakken.

Det finnes faktisk én utgave av toppmodellen – iV 80 Sportline – til 359.000 kroner. Her får du masse utstyr, firehjulsdrift og største batteripakke. Forklaringen på den lave prisen er imidlertid at den på veldig kort tid har rukket å rulle 166.000 kilometer.

Artikkelen er publisert i samarbeid med broom.no.