Gå til sidens hovedinnhold

Skole fikk skjenkeløyve

Meling skule i Bømlo fikk i går kommunens tillatelse til å skjenke alkohol i skolens lokaler.

Ungdomsskolen søkte kommunen om skjenkebevilling til sine selskapslokaler i gymsalen og grendakjøkkenet, og fikk tirsdag kveld ja fra formannskapet i Bømlo kommune. Det betyr at leietakere ved skolen kan søke rektor om skjenkebevilling i enkelte tilfeller. Dermed kan gjester i skolens gymsal svinge glassene under både bryllup og konserter.

- Veldig trist
- Jeg synes det er veldig trist. Skolene burde være et alkoholfritt område og ikke ha skjenking av alkohol på skoleområdet, sier Ap's representant i formannskapet, Hans Otto Robbestad til NRK Hordaland.

Skolen har siden åpningen i 1999 blitt et populært sted for bryllup, jubileum og lokale arrangement. Etter å ha blitt forespurt flere ganger om alkoholservering, så rektor ved skolen, Lothe Inger Alise, seg nødt til å søke kommunen om bevilling. Etter gårsdagens «ja» fra formannskapet kan leietakere av skolens lokale nå søke til rektor om tillatelse til å servere alkohol på de enkelte arrangementene.

Motvillig ja
En meget motvillig rådmann skrev i sakspapirene at de nå bør stanse opp og tenke seg om når det gjelder skjenking i skolebygg.

«Ut i fra en prinsipiell vurdering vil rådmannen få peke på at ved å åpne for skjenkeløyve ved Meling skule vil vi passere en ny grense når det gjelder skjenking av alkohol i skolebygg.» skriver rådmann i Bømlo kommune, Sverre Olav Svarstad, i formannskapets papirer.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021