Gå til sidens hovedinnhold

Skole-sprekk på 10 millioner

Kontrollutvalget i Askøy kommune retter knallhard kritikk mot rådmannen for arbeidet med utvidelsen av Strusshamn skole. Prosjektet ble over 10 millioner kroner dyrere enn planlagt.

Arbeidet med skolen ble startet i 1998, og fullført 2002. Da kommunestyret vedtok utbygging, var kostnadsrammen 42 millioner kroner. Men dette sprakk grundig. Arbeidet kostet over 10,5 millioner kroner mer, en budsjettsprekk på hele 25 prosent. Kontrollutvalget er krystallklar i sin tale:

- I utvalgets enstemmige vedtak sier vi at vi konstaterer at prosedyrer, kompetanse og/eller utførelse av prosjektarbeidet fra kommunens side ikke har vært av tilstrekkelig kvalitet. Sagt på en annen måte, jobben var for dårlig, sier utvalgets leder Rolf Fagerli til Askøyværingen.

- Jeg føler at vi ikke kan komme med sterkere kritikk enn dette, legger han til.

Utvalget retter kritikken direkte mot rådmannen, men Fagerli understreker at det ikke er rådmannen som person, men som ansvarlig, som får kritikken. Han pålegges nå å ordne opp, og må i kommunestyret i februar forklare hvordan dette kunne skje, og hva man gjør for å unngå dette.

Rådmann Per E. Hillestad sier til lokalavisen at han tar kritikken til etterretning.