Gå til sidens hovedinnhold

Dette bør du ha i skolesekken

Det lønner seg ikke å troppe opp på skolen første dag etter ferien med fjorårets kulepenner slengt i bunnen av veska. Les hvordan du møter opp forberedt her!

(YEYE): Nå er det snart skolestart, og ungdommer rundt i landet begynner nå å innse at ferien nærmer seg slutten. Og enda så lite vi vil at ferien skal være over kan det være lurere å være forberedt på det som kommer uansett. Her er det du burde handle inn til skolestart!

Blyanter
Ja, det er uunngåelig: blyanter er noe man må ha. Og er du ikke lei av å låne av alle andre hele tiden? Slå heller til og kjøp en liten haug med blyanter, og ha alltid med deg tre. Så når året går kan du bytte ut blyantene etterhvert som de blir stjålet, oppbrukt eller ødelagte.

Viskelær
Med blyant hører også viskelær til. Du kan selvfølgelig ha blyanter med viskelær på toppen, men du burde alltid ha viskelær fordét - tenk om du skal viske ut en halv side? Da er det ikke så kult å ha det lille på toppen. Kjøp to stykker, ett til hvert halvår, med et par ekstra i tilfelle du mister det (eller noen stjeler det).

Tips: det kan være veldig dyrt å kjøpe skolesaker i vanlige bokhandler, så det beste er å dra til et stort varehus. Smart Club og Binders er steder som har stort utvalg og lave priser på kontorrekvisita.

Kulepenner
Nok en forbruksvare (om ikke så mye som blyanter) som du burde ha nok av. Det er alltid greit å ha en kulepenn for hånden, og det er av og til nødvendig - altså når du ikke får bruke blyant. Kjøp inn en boks, så har du for en stund -

Notatbøker/blokker
Si hva du vil, notater blir det mye av - enten det er notater til timen eller små kunstverk som resultat av kjedelige lærere. Kjøp gjerne en stor notatbok som er delt i seksjoner, så får du plass til det du trenger - både skole og fritid.

Tips: selv om du har det, betyr det ikke at alle andre trenger å låne det! Om du ikke hadde lånt bort blyanter i fjor, hadde du fortsatt hatt mange, ikke sant? Det er helt greit å ikke låne bort, og gjør du det, er det ditt ansvar å få det tilbake.

Pennal
Ordet «pennal» er ikke ensbetydende med tegneseriehelter og prinsesser. Skaff deg en nøytral, enkel versjon som går til det meste, og ikke for stort. Med mindre du faktisk har lyst på det kule tre-romspennalet du hadde i tredje klasse.

Når du har alle disse basistingene kan du gå videre til neste sted: det du trenger til deg selv.

Bind/tamponger
Jenter: hvor kjipt er det ikke å plutselig få en mensenkrise? Spesielt om man har hvit bukse eller det kommer uanmeldt. Ha derfor alltid bind og tamponger i veska - om det ikke er til deg selv, kan det også hjelpe en medsøster i nød.

Frukt
Skolefruktordningen er ikke alltid like fristende, med sin uinteressante frukt og kanskje av og til gammel i tillegg. Ligg derfor foran og ta med din egen frukt - et mye bedre alternativ enn godteri, i tillegg til at det gir deg creds hos lærerne. Spis heller hva du vil i friminuttet.

Har du tips til hva man burde ha i skolesekken? Kommentér under saken!

Cardigan/genser
Ha alltid med en cardigan eller genser, for selv om det er varmt ute kan det fort bli kjølig inne. Det er bedre å ha en jakke å ta på hvis det blir kaldt, og så kunne ta den av hvis det blir varmt, enn å ikke ha en å ta på seg om det blir kjølig.

Lommebok
Det er ikke så dumt å ha med lommeboka heller. Skolen er ikke tiden for shopping, men uanmeldte kjøp krever sin rett. Det er heller ikke spesielt gøy å stå i gjeld til alle andre. Du vet nemlig aldri når du trenger å kjøpe deg noe...

Siste fra Yeye: Gå til forsiden!

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken