Gå til sidens hovedinnhold

10 år gamle Will ble utvist fra skolen

Kan du gjette hvorfor?

«En mann for sin bart» er det et norsk ordtak som går, men dessverre har det seg slik at noen barter er mer kontroversielle enn andre.

Dette fikk 10 år gamle William Ghassemi fra Tamworth i England erfare da han dukket opp på skolen utkledt som Adolf Hitler.

Til 10-åringens forsvar fulgte han bare ordre, da utkledningen var i forbindelse med et skoleprosjekt der elevene ble oppfordret til å kle seg i stil med personer som levde under andre verdenskrig.

Hos Wills barneskole falt dog ikke utkledningen i smak, og «Mini-Hitler» ble raskt tvunget til å vaske av seg den ikoniske barten og fjerne det hjemmelagde svastika-armbåndet.

Behandlingen av guttungen synes moren Davina lite om.

Til den britiske avisen The Sun omtaler moren sønnen som en «historiefanatiker» og understreker at det ikke var meningen å fornærme noen med utkledningen.

– Da han kom hjem med beskjed om utkledningsdagen sa Will med en gang «jeg vil kle meg ut som Hitler». Jeg var ikke sikker først, men Will mente at Hitler var selve symbolet på andre verdenskrig og at noen burde kle seg som han, forteller Davina.

Moren forteller videre at hun synes behandlingen av sønnen er uakseptabel og at Dorsthill barneskole overdriver opptrinnet.

Skolens rektor, Tony Hand, på sin side støtter de ansatte som tvang unggutten til å fjerne kostymet.

– Vi mener at en elev som kommer utkledt som Hitler sender helt feil signaler, og fanger ikke det som var tanken med den dagen. Jeg tror de fleste foreldre vil være enige med oss i vår avgjørelse, sier Hand til The Sun.

Davina er som nevnt ikke enig med skolens rektor og mener at dersom skulle ikke ville ha flere elever utkledt som Hitler, burde de spesifisert det i invitasjonen til «andre verdenskrig dagen».

– William la mye energi inn i å kle seg ut som Hitler og gjorde det ikke som en spøk. Foreldre fikk ikke instruksjoner om at man måtte kle seg ut som de allierte. Noen kunne ha kledd seg ut som tyske soldater», forteller den oppgitte moren til avisen.

Hitler-tekanne

Adolf Hitler er uten tvil blant historiens mest forhatte personer og klarer fortsatt å sette sinne i kok, selv over seksti år etter sin død.

Da varemagasinet JCPenney skulle lansere en ny tekanne tidligere i år gikk det riktig galt.

Tekannen ble blant annet reklamert med en stor plakat langs motorvei 405 i nærheten av Culver City i California, men det var et problem.

Fra en spesial vinkel lignet tekannen mistenkelig mye på Hitler.

Til tross for likheten så det ikke ut til at det skadet salget noe nevneverdig. Ifølge Today.com, gikk nettbutikken til JCPenney tom for den 230 kroner dyre tekannen i løpet av noen dager.

Heil hus

Men det er ikke bare en uskyldig tekanne som har blitt sammenlignet med Hitler.

I 2011 begynte det å sirkulere bilder av et hus i Wales som lignet mistenkelig mye på den avdøde diktatoren.

Den gangen var det Chali Dickenson som skapte et internettfenomen etter hun la ut et bilde av det uheldige huset i Swansea på Twitter.

Etter at komiker Jimmy Carr retweetet bildet med teksten «God morgen. Her er et hus som ligner på Hitler», tok det ikke lang tid før bildet hadde spredt seg som ild i tørt gress.

Avisen The Sun skrev spøkefullt den gangen at «huset har fire soverom, en liten terrasse – men ingen bunker».

Hva fremtiden vil bringe for den ti år gamle historiefanatikeren er det ingen som vet, men vi i Side3-redaksjonen kan nesten ikke vente med å se hva Wills halloweenkostyme er.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken