(BIIPMAG): Skolemassakren i den tyske byen Winnende sjokkerte og opprørte mange.

I Norge har flere skoler valgt å skjerpe sine rutiner etter tragedien.

Forbyr skytespill
En av dem er Nordstrand videregående skole i Oslo. Rektor Torunn Thomassen har nemlig besluttet å forby bruk av voldelige dataspill på elevenes bærbare datamaskiner, skriver lokalavisen Nordstrands blad.

- Elevene ble sjokkerte over forbudet. Vi reagerte på lærernes uttalelser om at dette var på grunn av massakrene ved skoler i Tyskland og Finland, ikke på grunn av at man generelt vil stoppe vold på skolen, sier elev Ole-André Foss til avisen.

Rektoren avviser overfor Nordstrands blad at det er frykt for en skolemassaker som er årsaken til spillforbudet.

- Spill med voldelig tilsnitt er uansett ikke forenelig med skolens formål. Det må være helt klart at vårt it-utstyr skal brukes til økt læring, sier hun.

Økt beredskap
I forrige uke ble det kjent at Oslo-skolene økte sin beredskap etter den tyske skolemassakren.

Les: Øker beredskapen i Oslo-skolene

- Vi er først og fremst opptatt av at vi har 70.000 elever og at mange er urolige etter det som skjedde onsdag, men vi må også ta forholdsregler, sa leder Kjell Richard Andersen i Utdanningsetatens beredskapsutvalg til biipMag.

Voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk ved Politihøgskolen sa til biipMag forrige uke at hun ikke tror det er veldig stor sjanse for at en skolemassakre vil kunne skje i Norge.

- Vi har ikke noen kulturell bakgrunn for det og har ikke så store voldsproblemer. Likevel, man kan aldri si aldri, sa Bjørnebekk.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her!