Gå til sidens hovedinnhold

Blakke, men dyktige

Årets Bergrevy ironiserer over fjorårets fiasko samtidig som de reiser kjerringa.

BERG: Revyen bærer det tilsiktede navnet «Underskudd», en realitet hentet fra fjorårets sure 70.000 med negativt fortegn etter revyfiaskoen.

Les også: Bergrevyen 2011 rydder opp

Lurvete åpning

Det åpnet imidlertid noe lurvete på scenen da årets revydeltagere var klare for å slå tilbake. Til tonene av Journeys «Any Way You Want It» kom skuespillerne på og gjorde åpningslåten sin med særdeles svingende sangprestasjoner. Bandet låt også nervøse og stresset, med en noe merkelig lydbalanse de teknisk ansvarlige må ta på sin kappe.

Noe særlig bedre var ikke Ingrid Stenbeck og Thea Faleides «2,5%» der spesielt førstnevnte prøvde litt for hardt.

Se bildeserie fra Bergrevyen 2011 her!

Tok seg opp

Det løsnet heldigvis litt da gutta ledet vei, først med den teknisk snedige «Epleslipp», før Mathias Kolsaker endelig var blitt varm i trøya og skuespilleransiktet lyste tindrende på «Driving Home For Christmas».

Kollektivt fikk de også et løft med den fengende «Kaker og Boller» til tonene av «Don’t Stop Believin’», også hentet fra Journeys katalog.

Bedre 2. akt

Selv om Berg-elevene landet på bena etter første akt, var det i andre de virkelig skulle imponere. Og best av alle var kanskje Ingrid Stenbeck, først med den heseblesende «Forklaringen» før hun bød på seg selv i «Selvtillits-Tango».

Sindre Säfvenbom var også stødig som militær i «Forsvarsstrategi» før han fikk med seg resten av castet i det beste fellesnummeret «Heimeværende».

Best uten scene

«Underskudd» sitt beste nummer var imidlertid det som ikke ble gjort på scenen i det hele tatt. Filmet i fri luft var «NM i Scrabble» både kreativ, oppfinnsom og meget morsom. Inspirert av Monty Python såvel som Kirkvaag, Lystad og Mjøen var det mye å hente fra denne.

Da «Mot Til Å Slåss» tonet ut mot slutten virket det som elevene var klare over at de hadde tatt et stort steg videre fra fjorårets middelmådigheter. En ujevn førsteakt fratar Bergrevyen retten til å kalle dette en brakseier, men en arbeidsseier var det definitivt. Og vel verdt et overskudd.

Vi følger skolerevyene i Oslo. Klikk her for å lese alle sakene om skolerevy!

Se Aktiv i Oslos guide til skolerevyene i Oslo her

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk