Gå til sidens hovedinnhold

Klare til å selge seg

– Billetten koster 1 krone, men gebyret kommer på 99, sier revysjef Aksel Borgen. Nissenrevyen varmer opp til årets storlagne revy.

HARTVIG NISSEN: Det er en blid og litt sliten gjeng som tar en pause i innspurten for å slå av en prat i forkant av årets revy som har premiere mandag 10.januar. Utrolig nok er faktisk det meste under kontroll, skal vi tro gjengen som øver iherdig i en litt svett sal.

– Vi har litt bedre tid enn vi trodde, sier revysjef og skuespiller Guro Karijord.

– Men det er mye som skal skje på en uke ennå. Sketsjene skal sitte, skyter instruktør Herman Bråten inn.

Onepiecen er årets revyplagg, og forestillingen «Til Salgs!» tar for seg fokus på kommersialiseringen av og i samfunnet.

– Vi selger oss selv, og bruker litt skitne triks på billettprisene, sier Aksel.( 1 krone, men 99 kroner i gebyr,må vite)

Krydder igjen

Ja, det er en rød tråd, men som medinstruktør Joachim Selvåg påpeker:

– Humoren først. Og nå skal steika krydres etter steiking.sier han videre om prosessen gjengen er inne i. Skuespillerne terper på sketsjer, det sys og rekvisitter settes sammen mens lysfolket tar seg av teknikken. Det er ingen på skolen i dag, en uke før premieren, unntatt revygjengen.

– Du må få med at du får se noe i Nissenrevyen 2011 som man aldri før har sett, sier Joachim som selger inn løfter om suksess og latter.

Knirkefritt

I alt 200 elever har vært involvert i revyen, og juleferien har ikke blitt brukt til annet enn å jobbe med de selvskrevne tekstene, lage rekvisitter og sy kostymer.

– Det har gått knirkefritt, sier den rutinerte gjengen som simpelthen elsker å jobbe med revy.

– Det er veldig verdt det, sier Guro som er med for tredje gang som skuespiller.

– Jeg tror kanskje ikke alle lærerne er enige i det, men det er gøy, sier Aksel som forteller om et bra samhold og felleskap. Revysjefene har jobbet med revy i snart ett år, og skuespillerne har blitt en del av det hele siden september.

Lady Gaga og Iphone

– Kan vi bruke disse øretelfonene til Gaga? spør en av jentene på kost og mask rommet.

Skuespiller Aslak Maurstad tar på seg en gigantisk naturtro Iphone for fotografen, og forteller selv at han ikke er noen stor apple-fan. Iført tøfler med klør poeserer han, mens vi får høre at det har tatt rundt tre dager å male og lage rekvisitten/kostymet..

Gjengen er klar for 21 forestillinger som skal spilles over 2uker .

– Vi har allerede fått en del billettbestillinger, sier pr-sjef Nina Hoff som opppfordrer folket til å kjøpe billetter på telefon 466 90 444.

Nina har sammen revysjef Ida Bing malt i alt 104 stoler, og har lært seg alt om spraymaling og sjablongbruk. Mye skal nemlig på plass før revyen er klar mandag klokka 19.00.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem